1515
Annons
BÖRSEN: STIGANDE KURSER ATT VÄNTA I INLEDANDE MÅNDAGSHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna uppåt. Med helgstängda marknader i USA med anledning av landets nationaldagsfirande samt att vi fortfarande befinner oss några veckor från kulmen på rapportsäsongen kan komma att hålla tillbaka aktiviteten i Stockholm under måndagen.

Asienbörserna inledde veckan med att handlas åt olika håll på måndagen då Tokyo, Fastlandskina och Sydney steg medan Hongkong och Seoul backade. I Tokyo avancerade elbolag efter att Japan drabbats av en sällsynt värmebölja den senaste tiden.

USA-börserna har fått en stark inledning på den andra delen av börsåret 2022. Halvledarsektorn fortsatte dock att pressas efter att Micron Tehnology kom med negativa besked. Det amerikanska halvledarbolaget förväntar sig nu klart lägre försäljningsvolymer av smartphones än tidigare bedömning för resten av året.

Vid klockan 8.40 var terminerna för de ledande Europabörserna upp. Noteringarna för Frankfurt- och Parisbörsen var upp 1,1 respektive 0,9 procent. Förhandeln hos IG i Stockholm låg på en uppgång om 0,8 procent.

Pensionsmyndigheten har ställt ett krav mot Swedbank på 4 miljarder kronor. Ärendet avser bankens roll som förvaringsinstitut för fonden Optimus High Yield 2012–2015. Någon reservering har banken inte valt att göra till följd av kravet.

Swedbank Robur, som äger 9,35 procent av aktierna i Transcendent meddelade på fredagskvällen att de avser att acceptera det bud som är lagt på bolaget.

Fastighetsbolaget SBB säljer 25 procent av Eiendom Holding i en affär med en köpeskilling på 819 miljoner norska kronor.

Xbrane Biopharma gav en ny bedömning om tidslinjen för den nya USA-ansökan för biosimilarkandidaten Xlucane av originalläkemedlet Lucentis mot vissa ögonsjukdomar. Inlämningen väntas ske under 2022 och är därmed en ytterligare försening än den 2-4 månader försening som Pareto Securities bedömde skulle bli fallet i samband med att den ursprungliga FDA-ansökan drogs tillbaka av bolaget.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation för Avanza till sälj från behåll.

Barclays Capital sänker riktkursen för Handelsbanken till 99 kronor från 115 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas.

Deutsche Bank har sänkt riktkursen för Sandvik till 230 kronor från 260 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Affärsvärlden pekar ut ett köpläge i BHG för den riskvillige.

Börsveckan ger köpråd för Husqvarna, H&M, Mekonomen, Kopparbergs och Camurus i den senaste utgåvan av tidningen.

Företrädesemissionen i Scandion Oncology på 94 miljoner kronor tecknades till cirka 80 procent, enligt preliminära siffror. Bolaget tillförs därmed 75 miljoner kronor före emissionskostnader. Garanterna fick ta drygt 66 procent av emissionsbeloppet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera