1515
BITCOIN: FORTSATT KLÄTTRA EFTER TESLAS BESKED, ÖVER 48.000 USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Priset på bitcoin har fortsatt att stiga efter måndagens besked från elbilstillverkaren Tesla, om att bolaget investerat 1,5 miljarder dollar i den digitala valutan.

Vid 9-tiden på tisdagen noterades bitcoin till cirka 48.300 dollar, motsvarande en uppgång på runt 8 procent för dagen. På tre månader har valutan stigit cirka 210 procent.

Tesla uppgav på måndagen också att bolaget ska börja acceptera bitcoin som betalning för sina bilar.

"Ett efter ett kommer företag att addera bitcoin till sina balansräkningar och det kan inte bli större än Tesla. /…/ Tänk om 100 företag börjar placera bara 1 procent i bitcoin, vad det kommer att göra med utbud och efterfrågan", sade Vijay Ayyar, Asienchef vid kryptovalutabörsen Luno, till Bloomberg News.

Teslas beslut att investera i bitcoin kan dock vara riskabelt med tanke på bolagets miljöprofil, varnar investerare som Techrunch talat med. Så kallad mining av bitcoin, där datorkraft ställs till förfogande för att hålla blockkedjan uppdaterad och skapa nya block, är energiintensiv.

"Man talade om folk som gjorde det i Ryssland 2018 och hur de använde kolkraft för att driva sin miningverksamhet. Kostnaden per transaktion ur ett energiperspektiv har bara blivit mer intensiv sedan dess", sade en investerare till sajten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?