1515
SAMSUNG: ÖVERVÄGER SLUTA TILLVERKA GALAXY NOTE-MOBILER - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pressen på mobiltelefoner i premiumprisklasserna har lett till att sydkoreanska tillverkaren Samsung nu överväger att sluta tillverka flaggskeppsmodellen Galaxy Note, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Planen kan enligt nyhetsbyråns källor bli verklighet under nästa år, som en direkt följd av kraftigt vikande efterfrågan på dyrare mobiltelefoner under conronaviruspandemin.

Galaxy Note är med sin stora skärmyta en av två premiumklassade telefonserier, där den andra är den mer kompakta Galaxy S. Den sistnämnda ser ut att klara livhanken med nya modeller under 2021, medan källorna uppger att Galaxy Note i nuläget ser ut att läggas ned.

I stället för Galaxy note kommer utvecklingskostnader nu kunna styras till Galaxy S, men även till den vikbara telefonen Galaxy Fold.

Den första versionen av Galaxy Note lanserades 2011 och gjorde Samsung till en storsäljande pionjär i smartphone-segmentet. Samsung har det senaste decenniet varit i princip ohotad etta på världsmarknaden framför de närmaste konkurrenterna Apple och Huawei.

De senaste åren har dock utbud och priskonkurrens ökat samtidigt som budgetmobiler kommit ikapp premiumklasserna i prestanda. Utmanarna kommer från Kina och heter bland annat Xiaomi, Oneplus och Oppo.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?