1515
NEW YORK: NEGATIVT I VÄNTAN PÅ FED, TECH TYNGER, S&P 500 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börsernas huvudindex handlades i båda riktningar i onsdagens öppning, timmarna innan besked väntades från Federal Reserve.

I väntan på Fed steg räntorna med ytterligare några punkter till 1,67 procent vid öppningen klockan 14.30. Det är 13-månadershögsta, något som fått tillväxtbolagens vinster långt in i framtiden att se jämförbart mindre attraktiva ut.

Trenden där tech handlades nedåt på ränteuppgången var beständig även på onsdagen, då det techtunga Nasdaq Composite sjönk med 1,2 procent, medan kassaflödesstabilare industribolag drog upp Dow Jones till en 0,3-procentig uppgång. S&P500 var i sin helhet ned med omkring 0,4 procent strax efter att börsklockan ringts.

Federal Reserve kommer under onsdagens handelssession, klockan 19 svensk tid, avge prognoser för ekonomin framåt och ge ledtrådar kring när räntehöjningar väntas.

Förväntansbilden är att Federal Reserve ska höja prognosen för tillväxt, något som kommer sätta ljuset på hur centralbankens lättnadspolicy ska hanteras, då särskilt i förhållande till det stödpaket om 1.900 miljarder dollar som president Joe Biden just undertecknat.

Ordförande Jerome Powells tal framåt kvällen kommer förmodligen leda till rörelser i så väl aktie- som obligationsmarknader, skriver CNBC.

"Det finns en antydan om att Powell kommer vara duvig. Men med ytterligare en runda av fiskalt stöd blir det svårt att hålla den duviga linjen. De är definitivt rädda för att skrämma marknaden och störa återhämtningen", sade Peter Boockvar, chefsinvesterare på Bleakley Advisory Group till CNBC.

Samtliga de så kallade "faang-aktierna" – Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google – handlades på rött. Tesla var ned med drygt 2 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing handlades däremot tillbaka upp med 1 procent efter att ha sjunkit med 4 procent under tisdagskvällen.

Hamburgerkedjan McDonalds aktie steg med 1 procent efter att Deutsche Bank höjt aktien till köp från behåll.

Plug Power, som är verksamma inom bränsleceller, anmälde på tisdagskvällen att räkenskaperna för 2018 och 2019 inte är tillförlitliga, något som fick aktien att rasa. Fallet tog vid när onsdagens handel öppnade. Kursen föll 13 procent, vilket dock var en återhämtning från fall på över 20 procent i den tidiga förhandeln.


Bild: S&P500 onsdagen den 17 mars

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?