1515
PANDORA: PRECISERAR UTFALL 2020, ORGANISK TILLVÄXT CA -11%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den danska smyckestillverkaren Pandora räknar med att den organiska tillväxten för det fjärde kvartalet 2020 väntas vara 3-4 procent och för helåret 2020 väntas en organisk tillväxt på cirka -11 procent.

Det skriver bolaget i en precisering efter den omvända vinstvarning som sändes ut så sent som den 30 december i fjol.

Den organiska tillväxten överträffar därmed såväl bedömningen i rapporten för det tredje kvartalet, som för helåret var -14 till -17 procent, och bedömningen den 30 december som var "minst 1 procentenhet ovanför den högre delen i intervallet".

Så kallad sell-out-tillväxt (tillväxt i försäljning till slutkund) i det fjärde kvartalet, inklusive tillfälligt stängda butiker, väntas vara omkring 1 procent.

Helårets ebit-marginal, exklusive omstruktureringskostnader, väntas ha varit omkring 20 procent. Här var den tidigare prognosen 17,5-19 procent, och den 30 december uppskattades rörelsemarginalen "överträffa övre delen av prognosspannet".

I snitt var omkring 10 procent av Pandoras fysiska butiker tillfälligt stängda under det fjärde kvartalet som en följd av covid-19. I dagsläget är cirka 25 procent av butikerna tillfälligt stängda, enligt Pandora. Nu nuvarande ökningen av covid-19 skapar enligt företaget ökad osäkerhet kring den finansiella utvecklingen 2021.

Pandora kommer att lägga fram sin rapport för det fjärde kvartalet 2020 den 4 februari 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?