AROCELL: RESULTAT FÖRE FINANSIELLA POSTER -6,4 MLN KR (-4,5)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arocell, som utvecklar blodtester för klinisk information om cancerpatienter, redovisar en nollomsättning i tredje kvartalet (0,1), framgår av delårsrapporten.

Förlusten före finansiella poster uppgick till -6,4 miljoner kronor (-4,5) och rörelsens kassaflöde för perioden uppgick till -5,6 miljoner kronor (-2,8).

Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0:08 kronor (-0:11) och de likvida medlen vid periodens utgång uppgick till 45,8 miljoner kronor (18,6).

"Vårt arbete med att säkerställa en positiv utgång av vår 510(k) ansökan till FDA och därmed möjlighet att sälja AroCell TK 210 ELISA som en IVD produkt på den amerikanska marknaden fortgår med oförminskad kraft", säger vd Michael Brobjer.

Dock meddelade FDA i oktober att de var tvungna att göra vissa prioriteringar vilket innebar att granskningen av Arocells 510(k) initialt skulle bli 90 dagar försenad.

"Det är främst det ansträngda läget kring covid-19 som gör att FDA behöver göra dessa prioriteringar. Det är förstås en besvikelse för Arocell att det blir en försening i processen att godkänna vår 510(k)", konstaterar vd vidare.

Bedömningen kvarstår dock att Arocell kan erhålla godkännande av Arocell TK 210 ELISA hos FDA innan utgången av 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?