Annons
Brinova: Inför fjärde kvartalet: överdrivet krävande värdering
Vi sänker rekommendationen till Minska (Behåll) och höjer riktkursen till 28 SEK (21,50). Aktien har stigit med över 50 procent sedan slutet av september och handlas nu på en 2023 P/FFO-multipel på nästan 20x. Vi ser därför begränsad uppsida, även om vi ser Brinova som ett mycket välskött bolag.


Balder handlas exempelvis till P/FFO för 2023 om 14x. Av fastighetsvärdet är 43 procent exponerat mot bostadssektorn, som har drabbats hårt i den nuvarande situationen. Med vissa vinstrevisioner och högre sektormultiplar höjer vi vårt riktkurs.


Viktiga resultat

Vi räknar med att Brinova kommer att redovisa hyresintäkter på 117 miljoner kronor i fjärde kvartalet, i linje med hyresintäkterna i tredje kvartalet.


Vi spår en driftsöverskottsmarginal på 58,8 procent i fjärde kvartalet, vilket är något lägre än fjärde kvartalet 2021. Vi antar att högre uppvärmningskostnader sannolikt kommer att pressa ned marginalen denna gång.


Vi räknar med att fastighetsvärdena kommer att sjunka med 0,5 procent i fjärde kvartalet. Nedredvideringarna blir högre för bostäder.


Prognosöversyn

Vi har granskat våra ränteberäkningar och funnit att vi var lite för aggressiva när det gäller framtida bankmarginaler, vilket har en positiv effekt på våra FFO-beräkningar under prognosperioden.


Vi behåller våra prognoser för omvärdering av fastigheter, vilket innebär -2 procent i år.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera