1515
Annons
CHECKIN.COM: TILLVÄXT 84% 4 KV, EBITDA -0,8 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Checkin.com hade en nettoomsättning på 13,4 miljoner kronor under det fjärde kvartalet (7,3) vilket motsvarar en tillväxt om 84 procent (86) jämfört med motsvarande period i fjol.

Bruttomarginalen uppgick till 84 procent (79).

EBITDA för perioden uppgick till -0,8 miljoner kronor (-0,4) med en marginal om -6 procent (-6).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -1 miljon kronor (-1,7). Nettokassan uppgick till 69,3 miljoner kronor (2,4).

"Siffrorna stärker vår övertygelse om att vi strategiskt tänker rätt och jämfört med Q4 föregående år ligger vi nu i linje med vårt finansiella mål om en omsättningstillväxt på 86 procent. Zoomar man in på tillväxten mellan det tredje och fjärde kvartalet ser man dessutom att momentumet är betydligt högre än så, och att tillväxttakten mellan dessa kvartal motsvarar en tredubbling av intäkterna extrapolerat på årsbasis. Även om tillväxten brukar vara stark i slutet av året känns det som att vi nu växlat upp till en ny nivå, både vad gäller efterfrågan och kapacitet", skriver vd och medgrunaren Kristoffer Cassel i rapporten.

Det starka momentum bolaget har gör att bolaget räknar med att tillväxten i kommande kvartal kommer att överträffa fjolårets tillväxt "betydligt".

Från och med detta kvartal publicerar Checkin.com nyckeltalet "Net revenue retention" som under det senaste året legat på i genomsnitt 137 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera