1515
NORDEN: BLANDAD UTV, OLJEBOLAG I BOTTEN, VINX30 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna avslutade måndagens handel i olika riktningar. Samlingsindexet Vinx 30 var ned 0,3 procent vid 1.130.

I Oslo sjönk OBX-indexet 1,9 procent till nivån 820, tyngt av fallande oljepriser.

Opec med allierade har inte lyckats nå konsensus om produktionspolicyn för nästkommande år inför det möte som hålls under måndagen och tisdagen.

Equinor och Aker BP var ned 4,5 procent respektive 1,7 procent på måndagen.

Nordic Semiconductor gick emot strömmen och handlades upp 0,9 procent. Bolaget har förvärvat ett wifi-utvecklingsteam med tillhörande immateriella rättigheter från Imagination Technologies. Priset för förvärvet är dock okänt.

Entras storägare Folketrygdfondet har utvärderat budförslagen från SBB och Castellum, men ger inte sitt stöd till något av dem. SBB har lagt ett formellt bud på Entra och Castellum har lagt fram ett budförslag med avsikten att lägga ett regelrätt bud. Entra-aktien steg 0,9 procent på måndagen.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index gick upp 0,2 procent till nivån 1.597.

Vindturbintillverkaren Vestas ökade 3,4 procent efter att Kepler Cheuvreux höjt sin rekommendation för aktien till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjdes till 1.380 danska kronor från tidigare 905.

Smyckesbolaget Pandora sjönk i stället 3,7 procent till 625:00 danska kronor efter att SEB Equities på fredagen sänkt sin rekommendation för aktien till sälj från behåll. Riktkursen ligger dock kvar på 500 danska kronor.

I Helsingfors sjönk OMXH25-indexet 1,3 procent till nivån 4.565.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?