1515
ONCOPEPTIDES: FULLSTÄNDIGA HORIZON-DATA I ONKOLOGITIDSSKRIFT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oncopeptides meddelar att resultaten från den registreringsgrundande fas 2-studien Horizon, som utvärderar intravenöst melflufen i kombination med dexametason i patienter med relapserande och refraktärt multipelt myelom, har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of Clinical Oncology.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Data från fas 2-studien utgör basen för Oncopeptides ansökan om villkorat marknadsgodkännande för melflufen i kombination med dexametason för behandling av patienter med trippelklassrefraktärt multipelt myelom, som är resistenta mot minst en proteasomhämmare, ett immunmodulerande läkemedel och en monoklonal anti-CD38-antikropp. Ansökan genomgår för närvarande en prioriterad granskning av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

"Resultaten från Horizon-studien visar att melflufen i kombination med dexametason har potential att erbjuda ett behandlingsalternativ för svårbehandlade patienter med en dålig prognos, inklusive patienter med trippelklassrefraktärt multipelt myelom och extramedullär sjukdom", kommenterar Oncopeptides medicinska chef Klaas Bakker.

Fas 2-studien Horizon utförs på ett flertal centra och inkluderade 157 patienter som genomgått minst två tidigare behandlingslinjer med immunmodulerande läkemedel och proteasomhämmare, samt var refraktära till pomalidomid och/eller daratumumab.

För samtliga patienter var total tumörsvarsfrekvens, ORR, 29 procent. Mediantiden för progressionsfri överlevnad, PFS, var 4,2 månad medan den för total överlevnad, OS, var 11,6 månader i studien.

I Horizon-studien ingår undergrupper av patienter som var trippelklassrefraktära, hade extramedullär sjukdom och/eller hade högrisk baserat på cytogen profil. Resultat från dessa undergrupper är också publicerade.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?