1515
BÖRSEN: TELE2 OCH AVANZA ÅT OLIKA HÅLL, OMXS30 –0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel svagt nedåt efter att ha stängt på en ny rekordnivå under föregående dag. Marknadsaktörer utvärderade kvartalsrapporter från bland annat Tele2 och Avanza och svarade med att handla aktierna åt skilda håll.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 var vid klockan 09.35 ned 0,3 procent till nivån 2.342. Aktier för 2,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen gick det bäst för rapportaktuella Tele2. Aktien klev upp 5,4 procent efter att telekombolaget levererat ett underliggande resultat för det andra kvartalet som var något bättre än väntat. Vidare höjdes prognoserna för tjänsteintäkter och det underliggande resultatet för helåret 2021.

Att Tele2 visade positiva tillväxttal för tjänsteintäkterna i Sverige under det andra kvartalet var en milstolpe för företaget, uppgav vd Kjell Johnsen i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Sverige har vänt och det är extremt viktigt för oss. Jag är också väldigt glad över att vi går mot en stabilisering inom B2B med en långt bättre trend än tidigare", sade han.

Bland övriga storbolag klättrade Kinnevik, som har Tele2 i den noterade portföljen, 1,4 procent. Kursrusarna Sinch och Evolution sällade sig i stället till bottenskiktet med nedgångar på omkring 2 procent.

Avanza kom med ett resultat som var marginellt under förväntningarna och marknaden svarade med att handla ned aktien drygt 9 procent.

"Under andra kvartalet nådde vi över 1,5 miljoner kunder och passerade 700 miljarder i sparkapital. Även om aktiviteten var lägre än under första kvartalet ligger den fortfarande på en betydligt högre nivå än under 2020", skrev vd Rikard Josefson i rapporten.

Teknikkonsulten Afry och HMS Networks, som levererar kommunikationssystem, var två andra rapportförlorare. Aktierna tappade 3,2 respektive 4,9 procent.

Metallgrossisten BE Groups underliggande rörelseresultatet uppgick till 133 miljoner kronor, en klar förbättring från 28 miljoner kronor under motsvarande period föregående år. Bolaget spår att stålpriserna kommer att fortsätta stiga under tredje kvartalet och möjligen även i fjärde kvartalet. Aktien rusade nästan 23 procent.

First North-listade Nilsson Special Vehicles, som säljer specialanpassade fordon som ambulanser och begravningsbilar, har tilldelats ramavtal som leverantör för ambulanser till Region Jönköpings län. Aktien steg 7,2 procent.

Lucara Diamond har utvunnit en rosa diamant på 62,7 carat från helägda Karowe-gruvan i Botswana. Diamanten uppges vara den största så kallade Fancy pink-diamant som påträffats i Botswana och en av de största rosa rådiamanterna i världen. Aktien ökade 3,7 procent.

Isofol Medical klättrade 5,4 procent till 9:54 kronor. Pareto Securities har återupptagit bevakning av forskningsbolaget med rekommendationen köp och riktkursen 28 kronor.

Graf: OMXS30 på onsdagen

image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?