1515
Annons
CROWN ENERGY: NY SKATTNING BLOCK 2B ÖKAR ESTIMAT TILL 49 MLN FAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Crown Energy meddelar att en ny uppskattning av möjliga resurser för Block 2B ökar nettosestimatet hänförligt till Crown Energy från 18 till 49 miljoner fat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är Block 2B-licensoperatören Azinam, ett helägt dotterbolag till Eco (Atlantic) Oil and Gas, som har meddelat att en så kallad CPR-rapport innehöll en uppdaterad uppskattning av brutto möjliga resurser för Block 2B och angett ett så kallat Best Estimate till 491 miljoner fat.

I den senaste CRP-rapporten som beställdes av den tidigare operatören Africa Energy i slutet av 2016 var bruttofallet för "Best Estimate" 184 miljoner fat.

Crown Energy äger en andel på 10 procent i Block 2B, finansierad för kommande borrning. Africa Energy har 27,5 procent. Block 2B drivs av ett dotterbolag till Azinam, som har 50 procent medan ett dotterbolag till Panoro Energy har 12,5 procent.

"Detta är ytterligare ett positivt steg framåt för Block 2B, där vi ser fram emot att Gazania1-brunnen borras med den kontrakterade halvt nedsänkbar borriggen Island Innovator i slutet av tredje kvartalet 2022", kommenterar Crowns vd Yoav Ben-Eli.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?