1515
Annons
VOLATI: EBITA-RESULTATET BLEV 102 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrigruppen Volati redovisar ett ebita-resultat på 102 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (102).

Rörelseresultatet blev 86 miljoner kronor (94).

Nettoomsättningen uppgick till 1.665 miljoner kronor (1.254). Försäljningstillväxten var 33 procent.

Den lägre tillväxten i ebita förklaras av de negativa effekterna av kriget i Ukraina och den nu avslutade strejken i Finland, skriver vd Andreas Stenbäck.

"Dessa händelser har hanterats väl och jag räknar med att vi kan kompensera för dessa negativa effekter under återstoden av året. Förvärvsaktiviteten har under inledningen av 2022 varit hög, och vi har hittills slutfört fyra förvärv som kommer tillföra Volati 650 Mkr i omsättning på årsbasis med god lönsamhet", fortsätter Andreas Stenbäck.

Enligt Volati-chefen ser bolaget en stark efterfrågan inom proffs- och industrimarknaden vilket gynnar affärsenheterna riktade mot bygg- och träindustri, medan Volati upplever en viss försiktighet bland kunderna inom den

konsumentinriktade delen av Salix verksamhet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?