HEALTHCARE DIREKT: IMMUNICUMS VD OM SAMMANSLAGNING MED DCPRIME

https://www.youtube.com/watch?v=wchz8VxVor0image

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Healthcare Direkt.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt gästas vi av Sven Rohmann, vd för Immunicum och Erik Manting, vd för Dcprime. I programmet tar vi upp den föreslagna sammanslagningen av forskningsbolagen Immunicum med nederländska Dcprime.

Affären ger Immunicum tillgång till en ny teknologiplattform och breddar bolaget som därefter står på fler ben. Samtidigt innebär affären att de befintliga aktieägarna i Immunicum får se sig utspädda då bolaget finansierar affären med en apportemission motsvarande 44 procent av det totala antalet aktier i Immunicum efter full utspädning.

Sven Rohmann och Erik Manting svarar på vad som är logiken bakom affären, vilka tillgångar/projekt som är prioriterade efter sammanslagningen och hur säkra de är på att affären blir av.

Vi gör även uppsummering av rapportperioden för det tredje kvartalet och tittar på vinnare och förlorare.

I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Moderna Therapeutics interimsresultat för deras vaccinkandidat mot coronaviruset i fas 3, insynsköp i diagnostestbolaget Immunovia samt uppgången för transplantationsbolaget Xvivo Perfusion efter att Danske Bank fördubblat sin riktkurs för bolaget till 408 kronor från tidigare 202 kronor med en bibehållen köprekommendation.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?