1515
NOKIA: GOLDMAN SACHS HÖJT REKOMMENDATION TILL KÖP (NY)

(Tillägg: flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Goldman Sachs har höjt rekommendationen för Nokia till köp från neutral med riktkursen 6:50 dollar (4:90).

Det skriver nyhetstjänsten Benzinga.

Den nya riktkursen motsvarar cirka 5:44 euro.

Analytikern skriver att Nokia har släpat efter konkurrenten Ericsson under de senaste tre åren efter förlorade marknadsandelar, sänkta resultatutsikter samt kvalitetsproblem för utrustningen till trådlösa nätverk. Nu kan Nokia däremot vara i en position att slå förväntningarna, argumenteras det enligt Benzinga.

Goldman Sachs har höjt intäktsprognoserna för 2021 till 2023 med 1-3 procent. Ebitda-prognoserna har skruvats upp med 10-17 procent för samma tidsperiod.

Förändringarna sker till stor del mot bakgrund av investmentbankens mer positiva syn på marknadstillväxt och utrymme för att ta marknadsandelar inom trådlösa nätverk.

Analytikern har noterat förbättrad efterfrågan då 5G-uppgraderingscykeln tar fart. Ett samtal med Ericssons finanschef antydde att efterfrågan i Europa kan vara på uppgång, medan USA har varit starkt under en period, uppgavs det.

Nokia-aktien hade stigit 6,1 procent till 4:60 euro vid 13.05-tiden i Helsingfors på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?