1515
Annons
SYNACT PHARMA: EJ LÄTTARE FRAMKALLA EFFEKT I SVÅRT… - FOUC (NY)

(Tillägg: i slutet av tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Synact Pharma fick under tisdagens telefonkonferens efter presentationen av de övergripande resultaten från Begin-studien en fråga om huruvida det är lättare att framkalla en effekt i svårt sjuka patienter med ledgångsreumatism med ett högre ingångsvärde på den så kallade CDAI-skalan (Clinical Disease Activity Index).

Resultaten från patienter i dosgruppen med 100 milligram med läkemedelskandidaten AP1189 visade på en genomsnittlig nedgång med 15,5 poäng i CDAI-skalan. Det var mer än för både 50 milligram dosgruppen såväl som placebogruppen med motsvarande nedgångar på 12,0 respektive 9,3 poäng.

Frågeställaren indikerade då indirekt att Synact Pharma möjligen hade fördelaktiga ingångsvärden med ett högre genomsnittligt CDAI-värde i dosgruppen med 100 milligram som inte uppvisade statistisk signifikans vad gäller andelen patienter som förflyttade sig från hög till måttlig sjukdomsaktivitet.

"Vad jag kan säga är att vi tittar djupare på det. Det första sättet att titta på det skulle vara att se på data från interimsresultaten i del A av studien. Där var baslinjen något lägre. Vi har redovisat att den var 34 i genomsnitt. Jag har just kunnat titta den delanalysen och se att deltavärdet för 100 milligram gruppen, som endast bestod av 8 patienter, var 15,3. Det kommer från en lägre nivå (på CDAI-poängen, Direkts anm), vilket talar emot den hypotesen. Jag kan inte säga om det är rätt eller fel, men åtminstone från de data vi har nu så verkar det inte stödja den uppfattningen att desto högre sjukdom du har ju lättare är det att framkalla en effekt", sade Synact Pharmas forskningschef Thomas Jonassen under telefonkonferensen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?