1515
IPO: ZESEC I INTRESSANT NISCH, MEN OKLAR BETALNINGSVILJA - AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zesec of Sweden, som tillhandahåller en tjänst som flyttar nycklar in i smartphones, befinner sig i en intressant nisch, men bolaget är i tidig fas och viljan att betala för produkten är något oklar.

Det skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i rekommendationen att inte teckna aktien inför noteringen på handelsplattformen NGM Nordic SME.

Bolagets teknikhöjd framstår inte som överdrivet hög och på marknaden finns flera större konkurrenter, resonerar Affärsvärlden.

"Den som intresserar sig för digitala nycklar kan i stället kika närmre på Amido som redan har meningsfulla intäkter till en bara något högre prislapp", skriver tidningen med hänvisning till det Spotlight-noterade företaget som levererar tjänster kring passageadministration för fastighetsägare.

Teckningskursen i Zesecs noteringserbjudande är 7:10 kronor per unit innehållande en aktie och en teckningsoption. Det motsvarar en värdering om cirka 57 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Teckningsperioden löper till den 21 maj.

Första beräknade handelsdag är den 28 maj.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?