1515
IGAMING: NY HOLDINGSDATA VISAR STÖRRE BLANKNINGAR I SEKTORN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kompletterande data från Finansinspektionen som ägardatatjänsten Holdings sammanställt visar att blankningarna i flera av de svenska bolagen i Igaming-sektorn är större än vad som tidigare varit synligt.

Holdings har uppdaterat bilden av hur stor del av bolagens aktiekapital som är blankat. Tidigare korta positioner har omfattat publika blankningar över 0,5 procent av kapitalet, men nu har även positioner över 0,2 procent inkluderats.

Efter uppdateringen framkommer nu att det blankade kapitalet avrundat uppgår till:


* Betsson nu 3,3 procent. Tidigare 1,9 procent.

* Kambi nu 2,4 procent. Tidigare 1,0 procent.

* Kindred nu 1,8 procent. Tidigare 0,8 procent.

* Evolution nu 0,3 procent. Inga tidigare kända positioner.


Det totalt blankade aktiekapitalet i de fyra bolagen ovan uppgår alltså till 7,84 procent jämfört med tidigare kända 3,74 procent.

Förutom Citadel och Marshall Wace tycks kvanthedgefonden Renaissance Technologies algoritmer ha en negativ syn på sektorn och ligger med korta positioner på mellan 0,2 och 0,4 procent av aktiekapitalet i samtliga bolag ovan.

Flera av bolagen har haft en svag kursutveckling de senaste månaderna och Betsson och Kindred föll på sina respektive rapporter tidigare i veckan. Bland annat som en konsekvens av svag start på det fjärde kvartalet efter ovanligt låga sportboksmarginaler och tapp i Nederländerna sedan landets spelare stängts av för att säkra licenser.

Även Evolution straffades på torsdagens rapport och föll 8 procent trots ett resultat och omsättning i linje med analytikernas förväntansbild.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?