Annons
TESLA: ELON MUSK HAR SÅLT AKTIER FÖR NÄSTAN 4 MDR USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas vd Elon Musk har sålt aktier för nästan 4 miljarder dollar i bolaget, visar rapportering till amerikanska finansinspektionen SEC enligt Bloomberg News.

I augusti sade Elon Musk att han var färdig med att sälja Tesla-aktier, då hade han gjort det med motiveringen att det var viktigt att undvika en "nödförsäljning" om han tvingades genomföra köpet av Twitter, vilket han gjorde i slutet av oktober.

Det är inte känt exakt hur affären på 44 miljarder dollar finansierades, utöver de 13 miljarder dollar i skuldlöften från banker. Flera högprofilerade personer hade gett löften om investeringar på totalt 7 miljarder dollar, men det är inte känt om alla dessa stod fast vid sina åtaganden.

Under det senaste året har Elon Musk sålt aktier i Tesla för omkring 36 miljarder dollar. Hälften av försäljningarna har ägt rum sedan hans plan att köpa ut Twitter från börsen blev känd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera