1515
Annons
BÖRSEN: PRECISE KRAFTIGT UPP EFTER FORDONSAVTAL, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades oregelbundet med dragning nedåt under onsdagen i den tunna mellandagshandeln. Precise Biometrics rusade efter ett fordonsavtal samtidigt som Kambi steg efter en USA-affär.

Vid stängning var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,1 procent till 2.418. Aktier för blygsamma 12,8 miljarder kronor omsattes på Stockholmsbörsen. Ute i Europa handlades tyska DAX-indexet och Parisbörsens CAC40 ned 0,7 respektive 0,4 procent.

Bland storbolagen gick Boliden starkast med en uppgång om 1,4 procent, följt av Autoliv som steg 1,1 procent.

Tyngre gick det för Sinch och Evolution som backade 1,8 respektive 1,9 procent, den senare var mest omsatt på Stockholmsbörsen.

Embracer fanns bland de mest omsatta aktierna på onsdagen. Under dagen rapporterade vd Lars Wingefors ytterligare aktieköp. På tisdagen rapporterade Embracer-chefen köp för 20 miljoner kronor som följdes upp av köp för 30 miljoner kronor.

"Jag tycker att det är en bra investering. Det är relativt sällan som jag som insynsperson kan handla så jag passar på att fylla på", sade Lars Wingefors i en kort kommentar till Nyhetsbyrån Direkt efter det första köpet.

Embracer-aktien stängde ned 0,2 procent för dagen.

Precise Biometrics stack ut med en kursrusning på drygt 71 procent. Bolaget meddelade under morgonen att det tecknat sina första kommersiella med två så kallade Original Design Manufacturers (ODM:s) för att tillhandahålla fingeravtrycksteknologi till fordonsindustrin.

"Det är en större biltillverkare som ska föra in fingeravtryckslösningar i flera av sina modeller. Den första modellen ska släppas under 2022 och sedan kommer ett flertal modeller under en längre tid", sade vd Stefan Persson till Direkt.

Precise får totalt cirka 9 miljoner kronor i förskottsbetalning plus framtida royaltyintäkter.

Sportboksleverantören Kambi meddelade under eftermiddagen att bolaget tecknat ett sportboksavtal med Affinity Interactive. Avtalet, som sträcker sig över flera år, kommer att introducera Kambis sportbok online i Iowa innan en lansering väntar i ett flertal stater under 2022 och bortom det. Aktien vände från en nedgång om en dryg procent och stängde 5,5 procent upp.

Vindenergibolaget Hexicon gick upp omkring 8,2 procent efter nyheten om att det har bildat samriskbolaget Avenhexicon SRL tillsammans med Avapa Energy i syfte att utveckla flytande vindkraftsprojekt i Italien.

På NGM-börsen rusade Partytajm, en e-handelsaktör som säljer partyartiklar, efter att som mest ha varit upp över 500 procent handelsstoppades aktien under en period på förmiddagen. Bolaget meddelade i ett pressmeddelande att det inte finns någon insiderinformation som förklarar uppgången.

Vid stängning summerades uppgången till drygt 186 procent.


Graf över OMXS30 under onsdagen 29 december:

imageKälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?