1515
TESLA: OPPENHEIMER "STREET HIGH", RIKTKURSEN 1.036 USD (486)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas så kallade "street high", den högsta riktkursen bland de etablerade analyshusen på Wall Street, skrivs enligt flera medier numer till 1.036 dollar.

Oppenheimer mer än dubblar riktkursen för elbilstillverkaren från tidigare nivån 486 dollar och upprepar outperform. Teslas aktie, som steg med omkring 700 procent under 2020 och som har fortsatt upp med ytterligare omkring 20 procent hittills i år, stängde tisdagens handel på kursnivån 845 dollar.

"Givet att Teslas aktie dubblat sedan i november antar vi att investerarna för närvarande kämpar med att hitta svaret på var aktien är på väg härifrån", skriver Oppenheimer och lägger till att Tesla har ett stort försprång inom autonom körteknik.

"Vi är negativt inställda till att Tesla ännu inte har inkorporerat lidar-teknik i fordonen, men med över en miljon fordon på vägarna finns en enorm fördel", skriver analyshuset.


Vill du höra mer om Tesla, de tidigare skeptiska analytikerna som nu vänder kappan efter vinden och om deras antagonister som i stället skördar frukten av att ha varit tidigt positiva och skrattats ut? Lyssna på det nysläppta avsnittet av Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Hur Teslas analytikerclowner blev profeter – och nu riggar nästa börshajp. Avsnittet finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat <i>Spotify</i>, <i>Acast</i> och <i>Apple Podcasts</i>.



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?