1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS STIGA EFTER FED-BESKED, STORAFFÄR FÖR EMBRACER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tydligt upp på torsdagen efter att onsdagskvällens centralbanksbesked från amerikanska Federal Reserve fått USA-börserna att stiga. Centralbanken presenterade hur penningpolitiken avses fortsatta stramas åt.

De europeiska börsterinerna är upp omkring 1,5-2 procent. Räknat från Stockholmsbörsens stängning lyfte S&P 500-indexet med 1,8 procent på onsdagen efter att ha gått svagt i början av veckan. Även Tokyobörsen har rört sig uppåt på torsdagen, som för övrigt kommer att bjuda på ett pärlband av europeiska centralbanksbesked.

Gamingbolaget Embracer avser förvärva brädspelsgruppen Asmodee och har inlett exklusiva förhandlingar. Den initiala ersättningen vid en affär uppgår till cirka 2,75 miljarder euro. Asmodee omsatte proforma 1,1 miljarder euro i år. Embracer har samtidigt gjort en riktad emission på 6 miljarder kronor där teckningskursen blev 4 procent under onsdagens stängningskurs.

En annan riktad nyemission har gjorts av techbolaget Checkin.com i samband med förvärv av det estniska AI-bolaget Datacorp. Emissionen gjordes till en rabatt på drygt 4 procent.

Ytterligare ett förvärv har meddelats av Bico som köper amerikanska Biosero, som erbjuder mjukvarulösningar som möjliggör laboratorieautomation, till ett bolagsvärde om 165 miljoner dollar.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA begär ytterligare information från Camurus amerikanska licenstagare Braeburn avseende deras uppdaterade ansökan om marknadsgodkännande för Brixadi vecko- och månadsdepåer för behandling av opioidberoende.

"Beslutet är enligt Braeburn orsakat av fortsatta kvalitetsbrister hos deras amerikanska kontraktstillverkare som identifierats vid en FDA-inspektion", skrev Camurus som säger sig vara mycket besvikna över utfallet.

Vidare i life science-sektorn har FDA beviljat Calliditas ett accelererat godkännande för Tarpeyo (Nefecon) som används för behandling av patienter med primär IgA-nefrit med risk för snabb sjukdomsprogression. Calliditas kommer omedelbart att börja marknadsföra Tarpeyo till njurspecialister i USA.

I fordonssektorn har Volvokoncernen, Daimler Truck och Traton tecknat ett avtal om att bilda ett samriskföretag för europeiskt högpresterande laddningsnätverk.

Flera noterade företag har kommunicerat nya målsättningar. Kontraktstillverkaren Note har inför torsdagens kapitalmarknadsdag presenterat nya finansiella mål och hållbarhetsmål. Till 2025 förväntar sig Note att nå en försäljning om minst 5 miljarder kronor, vilket väsentligen ska nås genom hög organisk tillväxt.

Fastighetsbolaget Randviken har också uppdaterat finansiella mål mot bakgrund av att Randviken på kort tid vuxit snabbt och uppnått några av sina viktiga milstolpar. Handeln i Randviken flyttar på torsdagen från NGM till First North och bolagets styrelse har beslutat att undersöka förutsättningarna för att notera aktien på Nasdaq Stockholms huvudlista.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av internetoperatören Bahnhof med köprekommendation och riktkurs 42 kronor. Samma analyshus inleder även bevakning på Tobii Dynavox, som nyligen knoppades av från Tobii, med köprekommendation.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?