1515
NEW YORK: VÄNTAS BÖRJA NEDÅT, FORUMATTACKER I FOKUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna såg på onsdagen ut att börja dagen med fallande indexnoteringar. Dagen är en av de tyngsta denna säsong för de stora teknikbolagen, även om flertalet av dessa rapporter väntas först efter amerikansk stängning – Apple, Facebook och Tesla är några av kvällens bolag.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 1 procent och terminen för S&P 500 var ned 1,1 procent. Nasdaq 100-terminen backade 0,8 procent.

På tisdagen handlades USA-börserna nära oförändrade nivåer och S&P 500 stängde 0,2 procent lägre. Börserna i Asien noterade på onsdagsmorgonen mindre uppgångar, medan de ledande Europabörserna under onsdagen visat tydliga nedgångar.

Orderingången på varaktiga varor i USA steg 0,2 procent i december jämfört med månaden före. Analytikerna hade räknat med en ökning på 0,9 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Stor uppmärksamhet fortsatte att riktas mot de nätforumsrelaterade attacker mot blankarspecialister och hedgefonder som fått stor uppmärksamhet under veckan. En av de aktier som stått i fokus är Gamestop, där hedgefonden Melvin Capital nu enligt CNBC täckt hela sin blankningsposition. Gamestop fortsatte att rusa i förhandeln, där den var upp 57 procent. Aktien har på två veckor stigit från under 20 dollar till i skrivande stund 233 dollar i förhandeln.

Även biografkedjan AMC uppges ha blivit föremål för nätforumens intresse och i förhandeln steg aktien med svindlande 240 procent.

Flygplanstillverkaren Boeings olycksdrabbade modell 737 Max har fått klartecken att återgå i tjänst i Europa, efter att tidigare ha fått klartecken i USA. Boeing lämnade på onsdagen även sin kvartalsrapport, som visade en förlust på över 8 miljarder dollar för det fjärde kvartalet vilket var långt sämre än analytikerna väntat sig. Bidragande var en stor nedskrivning relaterad till 777-programmet. Boeing sjönk 3,5 procent inför öppningen.

Microsoft, som rapporterade efter stängning på tisdagen, visade en tillväxt på 17 procent under det gångna kvartalet då bolagets molnverksamhet ökat takten. Aktien handlades upp 2 procent i förhandeln.

Kafékedjan Starbucks rapporterade också efter tisdagens stängning och överträffade de genomsnittliga förväntningarna, men den jämförbara försäljningen i USA sjönk 5 procent på grund av förvärrad smittspridning. Aktien var ned 3 procent inför öppning.

AT&T sjönk lätt procent inför öppning. Bolagets rapport överträffade förväntningarna för såväl intäkter som resultat, men AT&T har även drabbats av en stämning av ett företag som anklagar teleoperatören för att ha stulit synkroniseringsteknik sedan ett samriskprojekt avslutats.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -1,04%
Terminen för S&P 500 -1,11%
Terminen för Nasdaq 100 -0,82%
2-åriga USA-räntan +0,0019 till 0,1191%
10-åriga USA-räntan -0,0253 till 1,0144%
Olja, US WTI -0,15% till 52:53 dollar/fat
Olja, Brent -0,14% till 55:83 dollar/fat
EUR/USD -0,0056 till 1:2104

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?