1515
H&M: KAN FRIGÖRA 10 MDR KR 2021 I BÄTTRE BETALNINGSPROCESS (NY)

(Lägger till: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M tror att effektivisering av faktura- och betalningsprocessen kommer att ge materiella effekter på koncernens rörelsekapital.

"Baserat på 2020 års inköpsvolymer kommer cirka 10 miljarder kronor att kunna frigöras under 2021", skriver bolaget.

H&M-gruppens likviditet uppgick i slutet av november 2020 till drygt 16,5 miljarder kronor, upp från 12,3 miljarder motsvarande tidpunkt föregående år.

"Förbättringen av likviditeten är delvis drivet av ökat fokus på H&M-gruppens rörelsekapital där man bland annat under året effektiviserat fakturahanteringen och betalningsprocessen gentemot gruppens varuleverantörer. Bland annat har betalningsvillkoren börjat anpassas till branschstandard", skriver klädbolaget om förbättringen.

H&M skriver även att det implementerat ett "arrangemang" med banker som erbjuder H&M:s leverantörer möjlighet att erhålla tidigare betalning än fakturans förfallodatum.

"Arrangemanget erbjuds till alla H&M-gruppens varuleverantörer och har tagits emot väl på de marknader där det hitintills implementerats. Merparten av leverantörerna har valt att deltaga. Rörelsekapitalet för både H&M-gruppen och för varuleverantörerna kommer därmed att kunna förbättras", heter det.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?