1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NÅGOT UPP, GETINGE I FÖRLIKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen något upp efter att det svenska OMXS30-indexet i onsdags tappat 0,4 procent i spåren av en stark veckoinledning. Det har kommit signaler om att Omikron-varianten av covid-19 är mer smittsam i sitt tidiga stadium än delta-varianten. Getinge har nått en förlikning i USA medan Inwido och Haldex har lanserat nya finansiella mål.

USA-börserna steg något på onsdagen. Indexet S&P 500 ökade 0,3 procent under kvällen efter Stockholmsbörsens stängning. De asiatiska börserna handlades generellt sett uppåt på torsdagen.

Terminerna för Frankfurt är upp 0,2 procent medan terminen för Parisbörsen indikerar en uppgång på 0,3 procent. Enligt IG Markets förhandel väntas den svenska aktiemarknaden inleda upp 0,2 procent.

Getinges dotterbolag Atrium Medical har ingått ett förlikningsavtal för den federala rättsprocessen gällande kirurgiska nätimplantat i USA. Bolaget reserverar samtidigt ytterligare 600 miljoner kronor, för att täcka förlikningen utöver de hittills uppkomna rättegångskostnaderna. Pareto Securities bedömer att medicinteknikbolagets aktie kommer att få se en positiv kursreaktion efter beskedet.

Ventilationsföretaget Systemair har redovisat ett rörelseresultat om 238 miljoner kronor för det gångna kvartalet. Det var något högre än väntade 232 miljoner enligt Infronts analytikerkonsensus. Systemair har en fortsatt stark orderingång och en hög orderstock, men den rådande komponentbristen kan fortsätta tynga leveranserna enligt vd Roland Kasper.

Fönstertillverkaren Inwido har lanserat nya långsiktiga finansiella mål som bland annat inkluderar utökade tillväxtambitioner. Bolagets nya mål är att ha årliga intäkter om 20 miljarder kronor år 2030. Samtidigt höjs målet för avkastningen på operativt kapital.

Haldex lanserar sin nya vision, uppdaterar sina finansiella mål samt presenterar en förnyad strategi för 2025 i samband med torsdagens kapitalmarknadsdag. Nytt mål är att bolaget ska organiskt växa snabbare än bolagets slutmarknader.

På torsdagen är det handelspremiär för två bolag - dels SaaS-bolaget Charge Panel på First North och dels fastighetsbolaget Norva24 på Stockholmsbörsen. Teckningskursen i Charge Panel var 5:90 kronor medan den var 36 kronor i Norva 24.

När det gäller rekommendationer kan noteras att SEB Equities har sänkt sin för Clas Ohlson till behåll från köp. Riktkursen höjs dock från 110 till 145 kronor i spåren av onsdagens delårsrapport som fick aktien att stiga 13 procent.

Carnegie inleder bevakning av fastighetsbolaget Sagax med rekommendationen sälj och riktkurs 300 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?