1515
Annons
BÖRSEN: ICA-BUD I FOKUS, EUROPATERMINER NÄRA OFÖRÄNDRADE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på onsdagsmorgonen ut att börja dagens handel med små indexrörelser. Ett betydande antal delårsrapporter har under morgonen inkommit, dock främst från mindre bolag.

Nyhetsflödet har främst handlat om det bud på Ica som har lagts av Ica-handlarnas Förbund tillsammans med AMF.

Omkring klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets en öppning marginellt upp för Stockholmsbörsen. Terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 var samtidigt 0,1 procent högre.

På tisdagskvällen var utvecklingen lätt negativ på New York-börserna, som dock rörde sig måttligt i jämförelse med läget vid stängningstid i Stockholm. S&P 500 slutade 0,4 procent lägre. Även börserna i Asien har under onsdagsmorgonen handlats nedåt, med index omkring 1 procent lägre i Hongkong och Shanghai.

Inflationsdata från Kina har under natten ökat oron för inflationstrycket i den globala ekonomin. Kinas KPI steg med 1,5 procent i oktober, något mer än väntat, medan PPI ökade hela 13,5 procent – den största uppgången sedan i juli 1995.

Ica-handlarnas Förbund har, tillsammans med AMF Pensionsförsäkring, lämnat ett offentligt bud på samtliga aktier i dagligvarujätten för 534 kronor kontant per aktie. Icas styrelse rekommenderar enhälligt Icas ägare att acceptera budet, som innebär en premie på cirka 11 procent jämfört med Icas stängningskurs på tisdagen, som var 480:70 kronor.

Stillfronts rörelseresultat i tredje kvartalet var 4 procent högre än väntat, enligt Infronts sammanställning, och även nettoomsättningen var något högre än väntat trots en organiskt tillväxt på minus 11 procent. Bolaget, som i sin föregående rapport lämnade en så kallad "indikativ vägledning" för tredje kvartalet, förväntar sig att återgå till organisk tillväxt under senare delen av fjärde kvartalet, enligt rapporten.

Hexagons vd Ola Rollén har de senaste dagarna sålt cirka 1,5 miljoner aktier i bolaget. Efter försäljningen äger han drygt en halv miljon aktier i bolaget samt cirka 320.000 så kallade prestationsaktierätter.

"Mitt engagemang och min starka tilltro till Hexagons framtid kvarstår", säger Ola Rollén i en skriftlig kommentar.

Irlab redovisade ett nettoresultat på 122 miljoner kronor för det tredje kvartalet, att jämföra med en förlust på cirka 27 miljoner motsvarande kvartal i fjol. Förbättringen är enligt bolaget i allt väsentligt relaterad till utlicensieringen av läkemedelskandidaten mesdopetam till Ipsen.

Batteriladdningsbolaget CTEK gjorde en förlust på 31,9 miljoner kronor netto för tredje kvartalet. Under senare delen av september drabbades bolaget av störningar i försörjningskedjan, vilket innebar att beställda och planerade leveranser inte kunde avräknas. CTEK räknar med att störningarna kommer att påverka verksamheten även under kommande kvartal.

Konsultbolaget BTS nettoresultat steg till 85 miljoner kronor i tredje kvartalet, från 8 miljoner samma period i fjol. Omsättningen ökade med 38 procent till 478 miljoner kronor. BTS höjde även sin resultatprognos för 2021, från en prognos om "bättre" resultat än 2019 till "väsentligt bättre" resultat.

Vindkraftbolaget Arise vände till vinst på 54 miljoner kronor i tredje kvartalet, att jämföra med en förlust på 32 miljoner samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen ökade med hela 388 procent till 117 miljoner kronor.

Trianon har presenterat nya finansiella mål, bland annat om en årlig investeringsvinst från projektportföljen på 100 miljoner kronor och ett förvaltningsresultat som ökar med 12 procent årligen.

Lundin Gold ökade omsättning, resultat och kassaflöde under tredje kvartalet. Det justerade resultatet ökade med 28 procent till 58,8 miljoner dollar.

Oljebolaget Shamaran vände i tredje kvartalet till ett positivt nettoresultat, om än nära nollstrecket, efter att samma period i fjol haft ett nettoresultat på -2,7 miljoner dollar.

Paradox har fått riktkursen sänkt av Carnegie till 139 kronor, från tidigare 175. Rekommendationen behåll upprepas.

Revolutionrace har samtidigt fått en riktkurshöjning av Carnegie till 92:50 kronor från 83. Aktien stängde vid 86:35 kronor på tisdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?