1515
Annons
DIREKT POD: FOLLOWTHEMONEY NÅR ÖVER EN MILJON LYSSNINGAR

image

Nyhetsbyrån Direkts studiochef Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning

STOCKHOLM (Direkt Studios) Nyhetsbyrån Direkts veckoliga podcast med studioankaret Martin Nilsson och byråns utrikesredaktör Joakim Rönning nådde på onsdagen en miljon lyssningar.

FollowTheMoney har haft som målsättning att berätta djuplodande om makt, storfinans och börsen, men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen och med det konceptet snabbt blivit en av Sveriges populäraste podcast-program i kategorin finans och näringsliv.

"Alla är intresserade av ekonomi. Det är liksom omöjligt att inte vara det om man över huvud taget är intresserad av någonting alls i världen. Men samtidigt finns det en otroligt onödig inträdesbarriär för vanliga lyssnare som lätt trollas bort när avsändare som banker och media använder sig av det exkluderande finans-språkbruket. Det ville vi ändra på", säger programledare Martin Nilsson.

Framgången för FollowTheMoney har också nått utanför själva podcasten. Utrikesredaktör Joakim Rönning har flitigt medverkat i annan media än Nyhetsbyrån Direkts egna format för att förklara aktuella händelseutvecklingar i och runt världens finansiella system.

"Det tog fart ganska tidigt i poddens historia, vi startade FollowTheMoney strax innan pandemins utbrott och den finansiella kris som bröt ut kort därpå, så det fanns väldigt mycket intresse och nyfikenhet som förtjänade förklaringar. Responsen har också bevisat att intresset för sparande och aktier är större än någonsin", säger Joakim Rönning.

Draghjälp mot miljonen har också kommit från kultursidornas podcast-recensenter.

"FollowTheMoney, som släppt avsnitt sedan coronaviruset började härja, är lysande om man vill få koll på snackisarna som omger marknaden. Att man inte behöver ha doktorshatt i ekonomi för att hänga med är förstås ett stort plus" skrev Svenska Dagbladet när podcasten hyllades för ett av årets bästa poddcastavsnitt under sin täckning av vårens turer kring Reddit-forumet Wallstreetbets.

Veckans avsnitt behandlar tesen om att bostadsmarknaden är trasig i <i>Centralbankernas husprisrusande miljonprogram vs gängkrigens betonggrå dito: Ojämlikhet forever?</i>

FollowTheMoney går att hitta på samtliga podcastplattformar, till exempel Spotify, Apple Itunes och Acast.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?