Annons
NEW YORK: INTEL OCH TESLA BACKAR I NEW YORK, S&P 500 -1,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades fortsatt på minus efter ett par timmars handel på onsdagen, tyngt av bland andra de amerikanska elbilstillverkarna och att de amerikanska räntorna fortsatte uppåt.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,8 procent till 34.362, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 2,5 procent till 13.852. Det breda S&P 500 backade 1,3 procent till 4.471.

Twitter steg 2,9 procent. Aktien har rusat de senaste dagarna efter att Elon Musk dykt upp som storägare och sedermera tagit plats i styrelsen.

Intel tappade 1,4 procent efter besked om att den ryska verksamheten ska avbrytas. Sedan tidigare har teknikbolaget upphört med leveranser av halvledare till Ryssland och Belarus.

Tilray rusade nästan 14 procent. Cannabisproducenten rapporterade en överraskande vinst för det gångna kvartalet trots att omsättningen inte levde upp till analytikernas förväntningar.

Rivian uppgav att bolaget är på väg att nå målet om att producera 25.000 elfordon i år. Aktien stärktes direkt efter öppning men backade sedan tillbaka till minus 1,5 procent. Även sektorkollegorna Tesla och Lucid Group pressades, med 4,7 respektive 3,2 procent.

Occidental Petroleum lyfte 3,5 procent efter att Stifel inlett bevakning med rekommendationen köp. Enligt analyshuset är aktien fortfarande attraktivt värderad trots att den nästan har dubblerats hittills i år.

Bland vinnarna befann sig även oljebolagen Chevron och Exxon Mobil som steg med 1,7 respektive 1,8 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 6 punkter till 2,61 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 6 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera