1515
TESLA: PRISSÄNKNINGAR AV MODEL 3 I EUROPA - ELECTREK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har sänkt priserna för bilmodellen Model 3 i Europa, rapporterar nyhetssajten Electrek.

Nyhetsajten noterar att bolaget tappat marknadsandelar på den europeiska marknaden det senaste året, men pekar samtidigt på att prisförändringarna kan vara ett resultat av euro apprecieringen mot dollarn.

För modellen Standard Range Plus Model 3, som Tesla nyligen börjat bygga vid Gigafactory Shanghai i Kina och leverera till Europa, har dock prisets sänkts mer än vad som kan förklaras av valutakursförändringarna.

I de senaste marknadsrapporterna för den europeiska marknaden har Tesla kommit att halka efter flera tillverkare som lanserat småelbilar som Renault Zoe, Volkswagen ID3 och Hyundai Kona. Teslas Model 3 har har därmed trillat ned från prispallen och är nu den fjärde bäst säljande elbil i Europa.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?