1515
MIDWAY: BÄTTRE EFTERFRÅGAN SAFE ACCESS SOLUTIONS SLUTET 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Konglomeratet Midways organiska tillväxt i det första kvartalet blev 2 procent, inte minst tack vare att efterfrågan inom Safe Access Solutions förbättrades mot slutet av perioden.

Det framgår av delårsrapporten.

"Även om det första kvartalet 2021 jämförs med ett svagt kvartal föregående år så ser vi detta som ett positivt tecken på en återhämtning i marknaden. Om den är varaktig eller inte är dock för tidigt att bedöma", skriver vd Sverker Lindberg.

Vd:n pekar på att Midway framför allt såg en ökad efterfrågan för Haki i Sverige och Norge under mars, samtidigt som efterfrågan i Danmark låg kvar på en historiskt hög nivå.

"I Storbritannien var försäljningen fortsatt svag på grund av covid-19-relaterade restriktioner under kvartalet, men där Span Access säkrade ett antal framtida infrastrukturprojekt", skriver han.

Midways rörelseresultat i kvartalet, som steg till 9 miljoner kronor (2), innehåller statliga stöd uppgående till cirka 1 miljon. Förvärvsrelaterade kostnader uppgår till cirka 3 miljoner.

"Den underliggande förbättringen i rörelseresultatet jämfört med föregående år förklaras av det besparingsprogram som avslutades under det fjärde kvartalet 2020 samt en generellt god kostnadskontroll", heter det i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?