1515
TESLA: UPPMANAS I USA ATT ÅTERKALLA 158.000 BILAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla har i USA uppmanats att återkalla omkring 158.000 bilar på grund av problem med bilarnas pekskärmar.

Det skriver nyhetsbyrån Dow Jones.

Det är vägsäkerhetsmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) som i ett brev uppmanar Tesla att återkalla vissa bilar av modell S från åren 2012-2018 och modell X från 2016-2018. Motiveringen är att bilarnas pekskärmar kan sluta fungera efter några års användning vilket innebär att backkameran försvinner, liksom funktioner som avfrostning.

Sedan flera ägare drabbats av problemen lanserade Tesla sent i fjol ett justerat garantiprogram som bekostar reparation om problemen inträffat inom åtta år eller 160.000 kilometer från det att bilen först levererades. NHTSA anser dock inte att den åtgärden är tillräcklig och uppmanar i stället Tesla att återkalla bilarna.

Sam Abuelsamid, analytiker vid Guidehouse Insights, beskriver uppmaningen till återkallningen som "signifikant" och bedömer att den kan kosta mellan 300 och 500 miljoner dollar att hantera.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?