1515
ALLARITY: PRESENTERAR ÖVERLEVNADSDATA FÖR DOVITINIB VID ESMO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Allarity Therapeutics presenterar vid den pågående ESMO-kongressen valideringsresultat för sin Dovitinib DRP-kompletterande diagnostik med data från Novartis tidigare fas 3-studie med dovitinib vid njurcellscancer.

Presentationen visar bland annat att patienter med njurcellscancer som utvalts för Dovitinib DRP-kompletterande diagnostik hade en medianöverlevnad på 15,0 månader jämfört med 11,2 månader vid behandling med preparatet sorafenib.

Fördelarna med dovitinib var också uppenbar vad gäller progressionsfri överlevnad, skriver Allarity i ett pressmeddelande.

Allarity planerar att lämna in en ansökan till amerikanska läkemedelsverket FDA under fjärde kvartalet 2021 för ett godkännande av dovitinib för behandling vid njurcellscancer.

Dovitinib är en läkemedelskandidat som Allarity har inlicensierat från Novartis och vidareutvecklar tillsammans med sin DRP-teknologi för bedömning av vilka patienter som kan dra nytta av behandling med dovitinib.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?