1515
ELBILAR: DAIMLERS NYA EQS MÖJLIG "TESLADÖDARE" ENLIGT DEUTSCHE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mercedes-Benz kommande helelektriska lyxbil EQS kan bli en "Tesladödare".

Det tror i alla fall Deutsche Banks analytiker, som enligt Marketwatch beskriver lanseringen som en potentiell vändpunkt för Mercedes-Benz ägare Daimler.

Den stora sedanmodellen EQS lanseras på torsdag och enligt Deutsche Bank kommer bilen sannolikt att sätta standarden vad gäller såväl teknik som design och kvalitet för elbilar. Bilen, som kommer att ha en räckvidd på upp till 770 kilometer, är den första som byggs med Mercedes-Benz nya dedikerade elbilsarkitektur.

Deutsche Bank tror att bilen kan bidra till att förändra allmänhetens bild av Mercedes från en klassisk biltillverkare till ett lyxmärke inom elbilar, vilket "bör bli uppskattat av investerare". Banken uppskattar koncernens elbilsstrategi med fokus på varumärket Mercedes-Benz, eftersom marginalerna är bättre i den översta delen av bilmarknaden.

Europa blev i fjol världens största elbilsmarknad, med hjälp av kampanjer i många länder för en snabbare övergång från fossilt drivna bilar.

Skiftet mot elbilar har framför allt gynnat regionens egna tillverkare på Teslas bekostnad. Teslas marknadsandel inom elbilar i Europa sjönk under 2020 till drygt 13 procent, från 31 procent året före. Bland de europeiska tillverkarna har Volkswagen hittills fått störst uppmärksamhet för sin elbilssatsning – bolagets aktie har i år stigit kraftigt då marknaden börjat behandla Volkswagen som mer av ett elbilsföretag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?