1515
APPLE: INVESTERAR ENL UPPGIFT I KIA MOTORS FÖR BILTILLVERKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple kommer enligt sydkoreanska medier investera 3,6 miljarder dollar i Kia Motors, ett av dotterbolagen i Hyundai-koncernen, för tillverkning av bilar.

Kia Motors aktie handlades upp med tvåsiffriga procenttal på onsdagsmorgonen, efter att tidningen Dong A Illbo rapporterat om att förhandlingar pågår mellan bolaget och Apple.

Inga källhänvisningar gavs i den uppmärksammade artikeln, men flera andra internationella affärsmedier har rapporterat om uppgifterna.

Ett datum för att signera avtal har satts ut till den 17 februari och målet är att Apple ska kunna leverera sina första bilar 2024, enligt tidningen.

Det initiala målet är att Apple ska kunna tillverka 100.000 bilar per år.

Så väl Apple som Kia har avböjt att ge några kommentarer om uppgifterna.

I januari gick dock Hyundai först ut med uttalanden om att förhandlingar inletts med Apple, men därefter omformulerade Hyundai och hävdade att det inte skett några regelrätta förhandlingar utan att det bara rört sig om "kontakter" mellan bolaget och Apple.

Kia-aktien befinner sig för närvarande på sin högsta nivå sedan 1997, efter att kursen också stegrat vid förra tillfället när Apple-rapporteringen kom på tapeten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?