Annons
NEW YORK: KELLOGG, TESLA UPP I FÖRHANDELN, TEMINER PÅ PLUS(OMS)

(Omsändning: formatering i tabell)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börserna indikerade en positiv börsöppning på tisdagen. Livsmedelskoncernen Kellogg sågs stiga tydligt i förhandeln efter nyheten om att bolaget planerar att separera sin verksamhet till tre olika fristående bolag.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex ökat 1,4 procent. Nasdaq 100-terminen var upp 1,6 procent samtidigt som terminen för S&P 500 också steg 1,6 procent.

De amerikanska börserna höll stängt på måndagen på grund av helgdagen Juneteenth. I fredags, som var den senaste handelsdagen, stängde det breda S&P 500-indexet upp 0,2 procent.

De asiatiska börserna stängde överlag uppåt på tisdagen, med japanska aktiemarknader i förarsätet medan Kina satt på efterkälken.

Fed-chefen i St Louis, James Bullard, sade under tisdagen att han hoppas att den amerikanska centralbanken lyckas upprepa resultatet av 1994:s penningpolitiska åtstramning. Då lyckades man med åtstramningar och samtidigt undvek man recession.

Bullard förväntar sig att den ekonomiska tillväxten fortsätter i år och att Fed måste möta marknadens förväntning på räntehöjningar. Vidare sade han att "den amerikanska arbetsmarknaden är stabil och BNP förväntas att växa genom hela 2022".

På bolagsnivå har Kellogg meddelat att det planerar att separera sin verksamhet till tre olika fristående bolag. Livsmedelskoncernen kommer att knoppa av sin nordamerikanska flingverksamhet och den växtbaserade divisionen, som tillsammans stod för cirka 20 procent av Kelloggs intäkter i fjol. Den återstående verksamheten, som inkluderar snacks, nudlar, internationella flingfabrikat och nordamerikanska frysta frukostmärken, stod sammantaget för cirka 80 procent av fjolårets försäljning. Marknaden svarade med att handla upp aktien med 6,1 procent inför handelsstarten.

Tesla klev upp med 3 procent i förhandeln efter att elbilstillverkarens vd, Elon Musk, givit mer detaljer om de planerade nedskärningarna av jobb som tillkännagavs tidigare denna månad. Elon Musk sade till Bloomberg att företaget skulle minska de fast anställda med cirka 10 procent under de kommande tre månaderna, vilket resulterar i en total minskning i arbetskraften med omkring 3,5 procent. Han uppgav även att Tesla kommer att öka antalet timanställda.

Exxon avancerade 2,9 procent i förhandeln till 88:59 dollar efter att Credit Suisse höjt sin rekommendation för oljebolaget till outperform från neutral. Även riktkursen skruvades upp, till 125 dollar från 115. Banken motiverade höjningen med att Exxons fortsatta investering i fossila bränslen kommer att löna sig för investerare i en tid av högre priser.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +1,40%
Terminen för S&P 500 +1,56%
Terminen för Nasdaq 100 +1,61%
2-åriga USA-räntan -0,0549 till 3,1963%
10-åriga USA-räntan +0,0038 till 3,2806%
Olja, US WTI +1,35% till 110:28 dollar/fat
Olja, Brent +1,38% till 115:70 dollar/fat
EUR/USD +0,0048 till 1:0558

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera