1515
BÖRSEN: OREGELBUNDEN HANDEL, BOLIDEN I TOPP, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades oregelbundet på torsdagen. Boliden stod som vinnare bland storbolagen, medan rapportfloden rörde om längre ned i listorna.

Vid stängning var OMXS30 ner 0,1 procent till 2.016. Aktier för 23,7 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen på OMXS30 hade Boliden ledartröjan och gruvbolagets aktie steg 1,8 procent. Strax bakom avancerade H&M och ABB 1,6 respektive 1 procent. I botten var Kinnevik ned 2,7 procent, efter onsdagens nedgång i spåren av beskedet att Zalando kommer att skiftas ut till aktieägarna.

Volvo tyngdes av uppgifter om att lastbilstillverkaren tvingats sänka produktionen i fabriken i belgiska Gent på grund av brist på halvledare. Vid stängning var aktien ned 1 procent.

Den mest omsatta aktien på Stockholmsbörsens huvudlista var Fingerprint, som adderade 10 procent till gårdagens rusning på 43 procent. Under dagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt att två blankare, Citadel och PDT Partners, har minskat sina korta positioner i aktien.

Längre ned i listorna dominerade kvartalsrapporter kursrörelserna.

Instalco ökade såväl omsättning som resultat i det fjärde kvartalet. Bolagets vd Per Sjöstrand ser fram emot 2021 med tillförsikt med en högre orderbok än vid samma tidpunkt föregående år. Marknaden belönade rapporten med en uppgång på 6,6 procent.

Även Railcares rapport med rejält förbättrat rörelseresultat mottogs varmt och aktien steg 8 procent.

Sinchs rapport bjöd på en högre omsättning än väntat och en tillväxt på 84 procent i det fjärde kvartalet. Aktien inledde dagen med en uppgång på 9 procent men vände och stängde ned 2,1 procent.

Pandemin pressade ned Balcos omsättning i det fjärde kvartalet och bolaget har tvingats rensa orderboken från projekt som inte väntas kunna starta inom tolv månader. Bolaget bedömer att minskad orderingång och orderstock kommer att tynga även framöver. Aktien föll 5,6 procent.

Specialistläkemedelsbolaget Sobi hade också en sämre rapportdag och föll 9,2 procent, efter att ha lämnat en svagare prognos än väntat för helåret.

Det digitala magasinbolaget Readly gick med oförändrad förlust kring 48 miljoner kronor i fjärde kvartalet. Intäkterna steg med 34 procent till 99 miljoner kronor och antalet användare ökade i ungefär samma takt. Aktien var ned 3 procent.

Arcane Crypto föll tungt på First North. Flera bedömare har gått hårt åt bolaget de senaste dagarna och på torsdagen rapporterade norska Finansavisen att Nordeas analytiker Robert Næss sagt att han "aldrig skulle köpa" aktien. Vid stängning var aktien ner över 35 procent, efter att på onsdagen tappat 17 procent.

Stille avslutade 2020 starkt och vårdskulden växer i svallvågorna av covid-19, vilket talar för stabil efterfrågan på bolagets produkter. Det menar Affärsvärlden som delade ut en köprekommendation för medicinteknikbolaget som steg 13,5 procent.


Graf: OMXS30 torsdagen den 18 februari

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?