Annons
MILLICOM: INGA CAPEX-ÖVERRASKNINGAR KOMMANDE 3 ÅR – BLIVANDE FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicom vill med sin nya strategi för de kommande tre åren signalera att verksamheten växer och ger ett ökat kassaflöde utan överraskningar på investeringssidan.

"På vår investerardag kommer vi bland annat tala om att det alltid finns nya investeringar att göra, men det finns inga överraskningar kring vad vi kommer att göra. De 1 miljard dollar i capex per år kommer att täcka vad vi ska göra", säger Millicoms tillträdande finanschef Sheldon Bruha i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i samband med bolagets investerardag på måndagen.

Målet för de kommande tre åren, som bolaget gick ut med i fredagens bokslutsrapport, är en organisk tillväxt i det operativa kassaflödet på omkring 10 procent per år i snitt. Målet bygger på förväntningar om en årlig organisk tillväxt i tjänsteintäkterna i medelhöga ensiffriga tal ("mid-single-digit") och en årlig capex-nivå på omkring 1,0 miljard dollar.

På måndagen uppgav också Millicom att det siktar på ett ackumulerat fritt kassaflöde ("equity free cash flow) på 0,8-1,0 miljarder dollar under de kommande tre åren.

Under 2022 ska kassaflödet användas för att minska bolagets skuldsättning till nivån som det hade före Guatemala-affären, som gjordes i november 2021.

"Vi kommer att nå dit i slutet av 2022 och då kan vi återinföra återföringen till aktieägare under 2023. Andelen av kassaflödet som går till återföring kommer att öka över tid", säger Sheldon Bruha.

Millicoms webbsända investerardag hålls under måndagen klockan 15-18, svensk tid.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera