1515
BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER VÄNTAS I TIDIGA HANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lugn öppning på onsdagen i närheten av oförändrade nivåer.

USA-börserna avslutade tisdagens handel brett uppåt och skickade upp Dow Jones industriindex till en ny rekordnotering. Sentimentet var fortsatt positivt efter att nya upplyftande vaccinnyheter inkommit. Den senare tidens optimistiska trend, driven av flera positiva nyheter kring kommande vaccin mot covid-19, ökade investerares riskaptit och skickade upp flyg-, och oljebolagen.

Efter Stockholmsbörsens stängning och fram till USA-börsernas stängning var S&P 500 index upp 0,3 procent.

Asienbörserna visade en blandad utveckling på onsdagsmorgonen. I Fastlandskina tappade index mark, där elbilstillverkare sjönk i spåren av en granskning från regeringen medan oljebolagen gick framåt. Tokyobörsen å andra sidan steg med stöd från vaccinförhoppningar och minskad osäkerhet i hur USA ska styras efter det amerikanska presidentvalet.

Med runt tjugo minuter kvar till öppning var terminerna för de ledande Europabörserna något upp. För Frankfurtbörsen var terminen upp 0,2 procent, för Parisbörsen upp 0,4 procent medan Londonbörsen bara väntades stiga marginellt. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en uppgång på 0,2 procent.

Klädkedjan H&M planerar att minska sin personalstyrka i Tyskland med cirka 800 butiksanställda. Förändringen görs i spåren av digitalisering i branschen som påskyndas av effekterna från pandemin.

Index Pharma avser genomföra en kapitalanskaffning omfattande cirka en halv miljard kronor. Kapitaltillskottet ska finansiera en inledande fas 3-studie för läkemedelskandidaten cobitolimod vid behandling av tarmsjukdomen ulcerös kolit.

På samma tema har forskningsbolaget Active Biotech presenterat teckningsvillkoren i sin emission som ska inbringa cirka 75 miljoner kronor. Villkoren är satta till 1:2 med en teckningskurs på 1:05 kronor per aktie.

Bonava har utsett Petter Wallin till ny vd för bolaget. Tillträdet sker senast i början på februari.

Det är nu endast några dagar som återstår av rapportsäsongen för det tredje kvartalet. Merparten av bolagen som har kvar att rapportera är mindre. Bland dem visade gamingbolaget Enad Global 7 en positiv tillväxt både på omsättningen och ebitda-resultatet medan förlusten på sista raden ökade. I samband med rapporten presenterades även ett förvärv av den kanadensiska spelutvecklaren Piranha Games för cirka 207 miljoner kronor.

Loomis har tecknat ett femårigt serviceavtal för Safepoint-automatiserade lösningar amerikanska EG-US.

Forskningsbolaget Rhovac har beviljats ett snabbspår, så kallat "fast track designation" av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten RV001 vid behandling av prostatacancer.

Obstecare med verksamhet inom lösningar för förlossningsvården har ingått ett samarbete med Universitetssjukhuset i Ulm, Tyskland. Samarbetet beskrivs som ett första steg in på den tyska marknaden.

Initiator Pharma ingår ett finansieringsavtal omfattande upp till 23 miljoner kronor. Avtalet ska finansiera utveckling i fas 2 med läkemedelskandidaten Iped2015 vid behandling av erektil dysfunktion.

Acroud, som tidigare hette Net Gaming och som på olika sätt är verksamt inom bettingbranschen, har gjort en riktad nyemission till en aktiekurs om 2:55 kronor. Det motsvarar en rabatt på drygt 15 procent gentemot tisdagens stängningskurs. Efter kvittning tillförs bolaget cirka 75 miljoner kronor.

Spanska Agile Content fullföljer sitt bud på Edgeware och har nu fått accepter på över 90 procent. Acceptperioden för budet förlängs nu och Agile Content avser sedan att påkalla tvångsinlösen.

Collector har fått sänkt rekommendation till behåll från köp av ABG Sundal Collier.

Nordea har sänkt sin riktkurs för SSAB från 44 till 41 kronor med bibehållen köprekommendation.

Redeye höjer sitt riktvärde i basscenariot för Bonesupport till 90 kronor från tidigare 56 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?