Annons
FINANS: BAFIN UTFÄRDAR VARNING FÖR HACKNINGSTROJANEN GODFATHER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under flera månader lyste den skadliga programvaran Godfather Android med sin frånvaro, men nu är den tillbaka med besked i en kampanj riktad mot fler än 400 internationella finansföretag. Tyska finansinspektionen Bafin utfärdar nu en varning till kunder hos banker och kryptoplattformar.

Godfather-trojanen tar in kundernas inloggningsinformation genom falska inloggningssidor och härmar dessutom Googles förinstallerade säkerhetsverktyg i operativsystemet Android för att få full kontroll över enheter och ta över kontokontrollen.

Branschmedia rapporterar att Godfathers frånvaro med stor sannolikhet berodde på att gruppen bakom hackningsmjukvaran förberedde en ny version. I september riktades ett angrepp mot bland annat 215 internationella banker, och hundratals kryptoplattformar och kryptoplånboksleverantörer.

Det har hittills inte utretts vilken grupp det är som ligger bakom Godfather, men grundspråket i hackningsmjukvaran är ryska, enligt cybersäkerhetsföretaget Group-IB.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera