1515
NEW YORK: POSITIV START MED FÖRDEL TECH VÄNTAS, MEN OATLY NED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de amerikanska börsindexen indikerade en positiv veckostart på måndagen, med fördel tech- och tillväxtaktier, efter att ha summerat två raka veckor med negativ utveckling.

Med knappa 45 minuter kvar till öppning noterades terminen för det industritunga indexet Dow Jones omkring 0,4 procent upp medan S&P 500-terminen steg 0,6 procent och techindexet Nasdaq indikerades öppna 0,8 procent upp.

Den tuffa perioden för tech-, med fortsatt hög volatilitet i kryptovaluta som främsta rubrikstoff i finanspressen under helgen, tycktes gå mot en uppluckring. Bitcoin studsade tillbaka under måndagen och Coinbase var en av vinnarna i förhandeln.

Coinbase-aktien steg med omkring 4 procent efter att Goldman Sachs initierat bevakning och utfärdat köprekommendation. Enligt banken är Coinbase-aktiens relation till bitcoin missförstådd då aktien snarast kan gynnas av volatilitet på kort sikt. Riktkursen sattes till 306 dollar, att jämföra med stängningskursen 224 dollar i fredags. Som högst har aktien noterats över 400 dollar efter noteringen i april.

I övrigt kryptonoterbart är att Tesla, som ofta omnämns i samband med bitcoin på grund av flertalet uppmärksammade beslut i fråga om kryptovalutan, handlades upp med omkring 1 procent. Wells Fargo har tagit upp aktien för bevakning med neutral rekommendation och riktkurs på 590 dollar. Aktien handlades kring 585 dollar i förhandeln.

Den så kallade "återöppningstrejden" såg även den stark ut. Aktier som gynnas av att ekonomierna återigen normaliseras efter pandemin, såsom klädkedjan Gap, kryssningsbolaget Carnival och flygbolaget United Airlines handlades uppåt i förhandeln.

Rymdturismbolaget Virgin Galactic, vars aktie pressats hårt under våren, steg med över 20 procent i förhandeln efter att helgens testflygning av en första bemannad rymdfärd slutförts med lyckat resultat.

Beyond Meat, som utvecklar grödobaserade köttsubstitut, handlades upp med cirka 4 procent efter att Jefferies höjt aktien till köprekommendationen "outperform" från säljrekommendationen "underperform". I samma fält, nymodiga livsmedel, handlades svenska havredryckstillverkaren Oatly ned med omkring 2 procent efter förra veckans succénotering. Fredagens stängningskurs var 22:46 dollar, mer än 30 procent över den noteringskurs som indikerats i prospekt inför noteringen.

HP:s aktie handlades upp med 2 procent efter att Citi höjt rekommendationen till köp från neutral, mot bakgrund av en tro på att datortillverkaren kommer överträffa analytikerförväntningar med delårsrapporten senare i veckan.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,39%
Terminen för S&P 500 +0,57%
Terminen för Nasdaq 100 +0,83%
2-åriga USA-räntan -0,0041 till 0,1513%
10-åriga USA-räntan -0,0119 till 1,6080%
Olja, US WTI +1,34% till 64:43 dollar/fat
Olja, Brent +1,37% till 67:35 dollar/fat
EUR/USD +0,0032 till 1:2210

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?