Annons
VOLKSWAGEN: TESLA-FRAMSTEG DUBBELT SÅ SNABBA SOM KONKURRENS - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas framsteg görs med dubbel hastighet jämfört med konkurrenterna i marknaden gällande skiftet mot teknologifiering och mjukvaruutveckling för bilar, enligt ett uttalande från tyska Volkswagens vd Herbert Diess, rapporterar Bloomberg News.

Teslas utveckling är "mycket snabb och väldigt fokuserad", sade Herbert Diess vid branschkonferensen CAR i tyska Bochum, på onsdagen.

Volkswagen-vd:n har länge arbetat med stora förändringar inom koncernen för att göra bolaget mer anpassat för den snabba utvecklingen inom elbilar. Han har även tidigare gjort jämförelser med Tesla för att driva på effektivisering och omställning. Bland annat beslutade Volkswagen i april att en ny fabrik ska byggas i Wolfsburg, där en elbil ska kunna tillverkas på tio timmar, vilket är en bråkdel av nuvarande tillverkningstider.

Beslutet har dock kantats av uppmärksammade kontroverser med fackförbund, en i Tyskland mäktig samhällsinstitution. Dessutom är det inom den stora Volkswagen-koncernen, där bland annat Audi och Porsche ingår, bäddat för tröga beslutprocesser. Det faktum att Volkswagen både tillverkar premiumbilar för lyxsegmentet och volymmärken för budgetkategorier är dock en komparativ fördel, enligt Herbert Diess.

Fördelarna som går att nyttja i omställningen mot elbilar är att de komplexa leverantörskedjorna kan skötas centralt och leda till besparingar som gör att marginaler växer jämfört med konkurrenternas. Volkswagen arbetar bland annat med att upprätta sex olika batterifabriker i Europa, till vilka försörjningen av svårtillgängliga råvaror just nu förbereds, eventuellt via direktkontrakt med gruvor i Afrika. Det hade inte varit möjligt för en mindre biltillverkare, sade Herbert Diess vid konferensen, enligt Bloomberg News.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera