1515
Annons
OMSORG: NORDEA ÅTERUPPTAR MED KÖP I ATTENDO, AMBEA, HUMANA (NY)

(Tillägg: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea har återupptagit bevakningen av omsorgsbolagen Attendo, Ambea och Humana med köprekommendationer för alla aktierna.

Det framgår av analyser från banken daterade på torsdagen.

Riktkursen för Attendo sätts till 40 kronor, vilket kan ställas mot onsdagens stängningskurs på 23:76 kronor.

Nordeas riktkurs för både Ambea och Humana är 75 kronor per aktie. På onsdagen stängde Ambea på 45:46 kronor och Humana på 50 kronor.

"Efter två turbulenta år för den nordiska omsorgssektorn ser vi goda skäl att tro att marknaden snart borde kunna lämna det värsta av pressen från pandemin bakom sig", skriver Nordea.

Underliggande efterfrågan för sektorn är beständig och marknadsmöjligheterna finns på bred front, menar banken.

För Attendo räknar Nordea med att ebita-resultatet kan visa en årlig genomsnittlig tillväxt på 32 procent under perioden 2021-2024, med en förbättrad utveckling i den skandinaviska verksamheten och framsteg vad gäller prishöjningarna i Finland.

"Vi tror att marknaderna för närvarande diskonterar det värsta och vi tror därför att "risk/reward" lutar åt det positiva hållet", skriver Nordea om Attendo.

Den bästa potentialen ("risk/reward") i omsorgssektorn erbjuder emellertid Ambea, enligt Nordea som ser tillväxt och marginalförbättringar i många av bolagets divisioner.

Humanas resultat har i sin tur drabbats av kortsiktiga negativa faktorer, påpekar Nordea som dock tror att Humana närmar sig en vändning för verksamheten. Humana har god möjlighet att förbättra resultaten, inte bara inom divisionen I&F (Individual & Family) utan i många divisioner, skriver Nordea.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera