1515
Annons
RÄNTOR/VALUTOR: USA-RÄNTOR NED, FED TALAR TAPERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Asienbörserna har handlats lite blandat på torsdagen, medan USA-räntorna sjunkit och dollarn stärkts lite mot yenen.

I USA har nu ett fall av omikronvarianten upptäckts.

"Det man kan göra nu är att vänta på varje rubrik, då det finns många frågor om den nya varianten som är obesvarade och kommer att vara obesvarade under dagar eller veckor", sade Kyle Rodda på IG Markets till Reuters.

Samtidigt håller Fed på att förbereda sig för en snabbare exit av stimulanserna.

"Detta är första gången på länge som marknaderna inte tagit en dålig utveckling som intäkt för att köpa aktier i förväntan om ökad likviditet från Fed", sade han.

Fed-chefen Jerome Powell sade på onsdagen att de behöver var redo att agera om inflationen inte sjunker andra halvåret 2022, och upprepade att de policyansvariga kommer att överväga en snabbare neddragning av tillgångsköpen vid nästa möte.

Fed-chefen i Cleveland, Loretta Mester, sade att hon är "mycket öppen" för att börja dra ned på tillgångsköpen i en snabbare takt.

"Att genomföra tapering snabbare är definitivt att köpa sig en försäkring och handlingsfrihet så om inflationen inte rör sig betydligt ned nästa år så är vi i en position att kunna höja om vi vill", sade hon till Bloomberg TV.

Hon sade att den senaste tidens data har bekräftat uppfattningen om att de kan överväga en snabbare tapering.

Wells Fargo noterade i en kommentar till ISM:s industri-PMI på onsdagen att såväl leveranstiderna som prisindex sjönk 3 enheter i november.

"Det faktum att detta skedde samtidigt som en förbättring i orderläget och sysselsättningen gör att ISM-utfallet är det bästa vi sett på flera månader, en välkommen indikation om att de flaskhalsar vi sett börjar lätta, om än bara stegvis", skrev de.

Federal Reserve regionala konjunkturrapport, Beige Book, visade på att den ekonomiska aktiviteten ökar, men fortsatt hämmas av störningar i leveranskedjorna och brist på arbetskraft.

Sysselsättningstillväxten varierade från blygsam till stark. Kontaktnära tjänster såg en uppgång i efterfrågan på arbetskraft, även om det fortsatt var svårt att få tag i och behålla anställda. Priserna har fortsatt att stiga och företagen kan skjuta vidare ökade kostnader.

Det fanns omfattande ökningar i inputkostnaderna i spåren av stark efterfrågan på råmaterial, logistikutmaningar och en stram arbetsmarknad.

"Men en mer spridd tillgång till vissa insatsvaror, som halvledare och vissa stålprodukter, har lett till viss lättnad i en del pristryck", står det i rapporten.

På torsdagens agenda står PPI och arbetslöshet från euroområdet, och nyanmälda arbetslösa i USA. Sedan riktas blickarna mot fredagens jobbrapport.


            torsdag kl 6.30 (onsdag kl 16.15)
==================================
USD/SEK 9:0766 (9:0290) EUR/USD 1:1321 (1:1344)
EUR/SEK 10:2746 (10:2418) USD/JPY 113:09 (112:93)
Jp obl 2 -0,11 (-0,12) Jp obl 10 0,07 (0,07)
Ty obl 2 -0,71 (-0,70) Ty obl 10 -0,34 (-0,32)
US obl 2 0,58 (0,59) US obl 10 1,44 (1,49)


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?