1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA ONSDAGENS HANDEL UPPÅT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på onsdagsmorgonen ut att inleda dagens handel på plus efter uppgångar på Wall Street dagen före.

Omkring klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets en öppning 0,4 procent upp för Stockholmsbörsen. Terminerna för tyska DAX och Parisbörsens CAC 40 var samtidigt upp med omkring 0,3 procent.

På New York-börserna avslutades tisdagens handel med tydliga uppgångar efter den dystrare inledningen på veckan. Breda S&P 500 avancerade 1,8 procent, motsvarande en uppgång om 1 procent sedan Stockholmsbörsens stängning.

Asienbörserna steg generellt i onsdagens handel även om uppgångarna i många fall var klart begränsade. Flera teknikaktier avancerade och följde därmed utvecklingen i USA föregående kväll.

Oljepriserna låg på lätt plus onsdagsmorgonen, även basmetallerna noterades uppåt.

På nyhetsfronten har bettingbolaget GIG, Gaming Innovation Group, tecknat avtal om att förvärva Sportnco för en initial köpeskilling på 51 miljoner euro. Sportnco beräknas under 2021 ha intäkter överstigande 9 miljoner euro med ett ebitda-resultat på cirka 5 miljoner euro.

Skogsföretaget SCA höjer priset på blekt barrsulfatmassa i Europa med 40 dollar dollar per ton från januari 2022. Det är fortsatt god efterfrågan på massa på SCA: huvudmarknad Europa och producentlagren krymper, enligt bolaget.

Fosielund Holding har köpt 5.031 aktier i Hövding för cirka 17:63 kronor per aktie. Därmed utlöses budplikt.

Evolutions spel går att spela via kasinosajter tillhörande spelbolag som är svartlistade i Sverige, uppger Dagens industri. Det 30-sajter från sex bolag som det rör sig om har svartlistats av Spelinspektionen för att de vänder sig till svenska spelare trots att de inte har licens i Sverige.

Forskningsbolaget Irlab har fått godkänt av svenska Läkemedelsverket av ansökan om start av en fas 2B-studie med läkemedelskandidaten pirepemat.

Hörlursföretaget Northbaze köper svenska Copter för 62,5 miljoner kronor. Vidare har Northbaze gjort en riktad nyemission som tillför 10,5 miljoner kronor och till teckningskurs 1:055 kronor.

Bussoperatören Nobina, som är under uppköp, redovisar ett justerat resultat före skatt på 368 miljoner kronor för räkenskapsårets tredje kvartal. Analytiker hade räknat med 279 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av tre estimat.

Oxe Marine har tecknat avtal om att köpa amerikanska Diesel Outboards and Outdoor Network Manufacturings distributions- och tillverkningsverksamhet för 10,8 miljoner dollar. Samtidigt meddelas att Magnus Grönborg lämnar vd-posten.

Bland morgonens ordernyheter har infranätbolaget Netel tecknat ett fyraårigt ramavtal i Tyskland värt 60 miljoner kronor för utbyggnad av fiberinfrastruktur. Fingerprint har slutit ett flerårigt avtal för bolagets kontaktfria (iris) lösning med indiska Mantra Softech.

På rekommendationsfronten har Danske Bank Markets sänkt sin rekommendation för Dometic till behåll från köp och minskat riktkursen till 128 från 180 kronor.

Carnegie har dragit upp sin rekommendation för Electrolux Professional till köp från behåll och med ökad riktkurs till 71 kronor (67).


Makroagenda

* SCB: PPI november kl 9.30

* SCB: detaljhandel november kl 9.30

* SCB: arbetskostnadsindex oktober kl 9.30

* Regeringen: finansminister Mikael Damberg presenterar prognos för den makroekonomiska utvecklingen och de offentliga finanserna kl 13.00

* USA: BNP (def) 3 kv kl 14.30

* USA: försäljning befintliga bostäder november kl 16.00

* USA: hushållens konfidensindikator december kl 16.00

* Olja: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?