1515
Annons
NEW YORK: SMÅ TERMINSRÖRELSER, BIOGEN NED PÅ EMA-BESKED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att börja handelsdagen med marginella indexrörelser.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,2 procent och S&P 500-terminen var ned 0,1 procent. Terminen för Nasdaq 100 var samtidigt oförändrad.

På tisdagen var trenden lätt uppåtriktad på USA-börserna och det breda indexet S&P 500 stängde 0,4 procent högre.

Asienbörserna gick på onsdagsmorgonen åt skilda håll med nedgångar i Tokyo och Hongkong och en mindre uppgång i Shanghai. De ledande Europabörserna har under onsdagen handlats något högre, med undantag på London.

Biogen har fått en så kallad negativ trend-röst vid ett möte med EMA:s rådgivande kommitté CHMP gällande aducanumab 100 mg för behandling av Alzheimers sjukdom. CHMP väntas inta en formell hållning gällande ansökan vid sitt möte i december. Biogens aktie tappade 3,5 procent.

Hemmafixarkedjan Lowe's steg 3,5 procent i förhandeln efter att ha överträffat förväntningarna med både intäkter och resultat för det gångna kvartalet. Bolaget höjde även sin prognos för helårets försäljning.

Detaljhandelskedjan Target rapporterade också högre intäkter och resultat än analytikerna i snitt hade väntat sig. Det räckte dock inte för Target, som tappade nära 5 procent inför öppning.

Kortbolaget Visa tappade drygt 3 procent inför öppningen, sedan Amazon uppgett att det slutar ta emot betalningar gjorda med Visakort utställda i Storbritannien från och med nästa år. De höga avgifterna angavs som skäl.

Glaxo Smithkline och Vir Biotechnology har avtalat om att sälja behandling mot covid-19 till ett värde av cirka 1 miljard dollar till den amerikanska staten. Glaxo var ned en knapp procent i förhandeln medan Vir lyfte drygt 8 procent.

Teslas grundare och vd Elon Musk har sålt aktier i elbilstillverkaren för ytterligare nära 1 miljard dollar för att täcka en skatteskuld. Tesla var lätt uppåt i förhandeln.

Videoströmningsbolaget Roku har sänkts till sälj från tidigare neutral av Moffett Nathanson, som anser att tecknen på en avmattning i tillväxten har blivit allt tydligare och tvingat företaget att tänka om beträffande sina långsiktiga mål. Roku tappade 3,5 procent inför öppningen.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,15%
Terminen för S&P 500 -0,09%
Terminen för Nasdaq 100 +0,04%
2-åriga USA-räntan +0,0023 till 0,5242%
10-åriga USA-räntan -0,0034 till 1,6370%
Olja, US WTI -1,00% till 79:95 dollar/fat
Olja, Brent -0,76% till 81:80 dollar/fat
EUR/USD -0,0011 till 1:1310

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?