BTS: COVID TYNGDE 2 KV MEN KOMPENSERAT ÖVER HALVA INTÄKTSTAPPET

STOCKHOLM (Direkt) Konsultföretaget BTS redovisar en nettoomsättning på 322 miljoner kronor under andra kvartalet 2020 (477) och ett ebita-resultatet som minskade till 12 miljoner kronor (72).

På grund av spridningen av covid-19 över världen har alla fysiska leveranser av utbildning under andra kvartalet avbokats eller flyttats framåt, med ett intäktsbortfall om 70 procent under andra kvartalet som följd.

"Inför en sådan utveckling är en möjlig väg att sänka kostnaderna genom personaluppsägningar. Vi har valt att inte göra detta. Den organisation vi har är högpresterande och välsmord och har levererat tillväxt och vinstökning i många år. Vårt fokus ligger istället på att genomföra åtgärder som gör oss starkare långsiktigt, som gör att vi kan fortsätta att öka intäkter och resultat under kommande år", skriver vd Henrik Ekelund i delårsrapporten.

BTS har genomfört en omfattande marknadskampanj och en intern utbildning fokuserad på virtuella och digitala lösningar.

"Genom denna har vi dels kompenserat mer än hälften av det stora intäktstappet under det andra kvartalet, dels väsentligt flyttat fram vår position inom detta tillväxtområde", skriver vd:n.

Från och med 1 mars och till och med 15 augusti har BTS vunnit affärer motsvarande cirka 70 miljoner dollar i nya digitala och virtuella projekt.

"Från 15 maj, då vi senast rapporterade, har nya ordrar växt något långsammare än under perioden 1 mars till 15 maj. Samtidigt har avbokningarna minskat, och orderingången totalt har utvecklats mer positivt", heter det.

Marknaden har förbättrats under slutet av det andra kvartalet och under inledningen av det tredje kvartalet.

"Det genomförs fortfarande inte några fysiska leveranser, men många kunder som tidigare avvaktat krisens utveckling väljer nu att starta virtuella och digitala projekt, och vi kan genom vår stora och snabba satsning erbjuda mycket attraktiva lösningar. Vi bedömer att marknaden för BTS tjänster kommer fortsätta att förbättras", skriver Henrik Ekelund.

BTS nettoresultat uppgick till 1 miljon kronor (47), motsvarande 0:05 kronor per aktie (2:46).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?