1515
RNB: DOTTERBOLAG LÄMNAR ACKORDSFÖRSLAG, 44-54% FÖRSÄLJNINGSTAPP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) RNB:s dotterbolag Brothers, Departments & Stores Europe och Polarn O. Pyret har på onsdagen presenterat de ackordsförslag som bolagen kommer att lämna till fordringsägarna. Ackordserbjudandet innebär för samtliga bolag att de oprioriterade fordringsägarna erhåller ett belopp om 10.000 kronor, samt en nedskrivning med 75 procent på skulder utöver tidigare nämnda belopp.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bruttomarginalerna förväntas försämras för alla dotterbolag då RNB för att driva försäljning i rådande marknadsklimat måste använda kampanjer och erbjudanden som innebär sänkta priser mot kund.

Brothers räknar med att nå en omsättning på cirka 320 miljoner kronor för det innevarande räkenskapsåret som löper ut den 31 augusti.

Omsättningen i butikerna i Sverige har under kvartalet mars-maj uppgått till cirka 46 procent av samma kvartal föregående år.

För Departments & Stores Europe räknar RNB med att nå en omsättning på cirka 760 miljoner för det innevarande räkenskapsåret.

Bolagets omsättning i NK-varuhusen har under kvartalet uppgått till cirka 46 procent av samma kvartal föregående år.

För Polarn O. Pyret räknar RNB med att nå en omsättning på cirka 460 miljoner för det innevarande räkenskapsåret.

Dotterbolagets omsättning i butikerna i Sverige har under kvartalet uppgått till cirka 56 procent av samma kvartal föregående år.

Sammantaget har bolagen drygt 1.300 borgenärer till vilka bolagen har skulder om totalt cirka 553 miljoner kronor. Då fordringar upp till 10.000 kronor betalas i sin helhet beräknas över 40 procent av fordringsägarna få fullt betalt.

RNB ansökte om företagsrekonstruktion för dotterbolagen den 23 mars.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?