1515
Annons
TENCENT MUSIC: BÖTFÄLLS AV TILLSYNSMYNDIGHETER - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska tillsynsmyndigheter kommer att tvinga Tencents musikstreamingbolag Tencent Music, som är särnoterat och konkurrerar med bland andra Spotify, att ge upp exklusiva rättigheter till musik.

Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor med insyn.

Straffet, plus en bot på 500.000 yuan, motsvarande cirka 77.000 dollar, kommer efter att bolaget misslyckats med att rapportera förvärvet av de två konkurrerande applikationerna Kogou och Kuwo till konkurrensmyndigheter och använt exklusivitet för att konkurrera med andra bolag.

Tillsynsmyndigheter började utreda Tencent Music 2018 men slutade 2019 efter att företaget gick med på att sluta förnya några av sina exklusiva rättigheter.

Tencent Music har eftersträvat att teckna exklusiva streamingrättigheter med musikbolag likt Universal Music Group, Sony Music Group och Warner Music Group.

Bolaget behöll dock exklusiva rättigheter till musik från Jay Chou - en av den kinesisktalande världens mest inflytelserika artister - som bolaget tillsammans med några andra använde som en konkurrensfördel mot mindre rivaler.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?