1515
Annons
AWARDIT: AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION OM 0,7 MLN AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kundlojalitetsbolaget Awardit avser genomföra en riktad nyemission av upp till cirka 692.434 aktier till svenska och internationella institutionella investerare. Bolaget har gett i uppdrag till Pareto Securities att utreda förutsättningarna för emissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande där teckningskursen avses fastställas.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med aktiemarknadens stängning på torsdagen.

Awardit-aktien avslutade den ordinarie handeln vid 286 kronor. Ifall Awardit skulle emittera 692.434 aktier till den kursen, alltså utan rabatt, skulle bolaget tillföras 198 miljoner kronor i nytt kapital.

På onsdagskvällen meddelade Awardit att bolaget förvärvar den tyska sektorkollegan Prämie Direkt för 17,5 miljoner euro. Av köpeskillingen erläggs 14,5 miljoner euro kontant, 1,5 miljoner euro i form av säljarrevers och 1,5 miljoner genom apportemission.

"Bolaget avser att använda nettolikviden från den riktade nyemissionen till att stärka den finansiella flexibiliteten för ytterligare förvärv samt amortering av en säljrevers om 1,5 miljoner euro i samband med genomförandet av förvärvet av Prämie Direkt", skriver Awardit på torsdagen.

Den riktade nyemissionen avses genomföras med stöd av bemyndigande från den extra bolagstämman den 16 augusti 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?