1515
BÖRSEN: DÄMPAD RISKVILJA, SCA PÅ PLUS, OMXS30 -1,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades nedåt på bred front på fredagen. Stämningen fortsätter att dämpas av den globala smittspridningen och blockeringen i USA-kongressen av ett nytt stödpaket. Svagare Kinastatistik än väntat på fredagen tyngde också.

Vid stängning hade storbolagsindexet OMXS30 gått ned med 1,8 procent till 1.754. Omsättningen låg på drygt 15,2 miljarder kronor.

Bolagen i storbolagsindexet pressades med undantag för SCA som var enda aktie på plus. Mest backade SKF och H&M, med nedgångar på drygt 3,7 procent. SCA-aktien var upp 0,8 procent.

SAS backade 3,2 procent efter offentliggörandet av en ny rekapitaliseringsplan. Bolaget inskärper att alternativet till planen är konkurs.

"Styrelsen uppmanar innehavare av obligationer och hybridobligationer samt aktieägare att rösta för de förslag som presenteras vid respektive möte, då det inte finns några andra tillgängliga alternativ", sade Carsten Dilling, styrelseordförande i SAS i pressmeddelandet.

Precise Biometrics levererade en omsättningsökning på 76 procent i det andra kvartalet med ett positivt ebitda-resultat. Därmed vände bolaget från en förlust motsvarande kvartal för ett år sedan. På sista raden är det dock alltjämt röda siffror även om förlusten är kraftigt reducerad. Biometribolaget var upp på 4,1 procent.

Sektorkollegan Fingerprint Cards som inte rosades på samma sätt av marknaden efter torsdagensrapport revanscherade sig på fredagen genom att teckna ett avtal rörande betalkort med den tyska halvledarjätten Infineon. Aktien var upp 1,6 procent.

Invisios omsättning och resultat visade ingen tillväxt i det andra kvartalet, och ebitda-resultatet sjönk med drygt 40 procent, men aktien steg 6,1 procent.

Amerikanska Draftkings rapporterade en omsättning som var högre än förväntat och justerade även upp förväntningarna för helåret. I den svenska spelsektorn steg Kambi, som ännu levererar sportbok till Draftkings, steg 3 procent. Kundanskaffningsbolaget Catena Media, var upp 10 procent.

IT-säkerhetsbolaget Verisec tappade runt en fjärdedel av sin omsättning under det andra kvartalet. Bolaget lyckades dock begränsa rörelseförlusten till cirka 10 miljoner kronor, i linje med samma period föregående år. Aktien backade runt 3,9 procent.

Alcadons resultat efter skatt i det andra kvartalet ökade till 12,3 miljoner kronor, en uppgång från fjolårets nivå på 7,2 miljoner kronor. Aktien avancerade 6,3 procent.

Polyplank, som tillverkar och säljer träkomposit, redovisade en något högre omsättning än föregående år och ett positivt rörelseresultat. Bolaget kunde därmed konstatera att den "omtalade turn-arounden" är gjord. Aktien handlades ned 16,6 procent.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mentice till 100 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien avancerade drygt 5,4 procent till 95:00 kronor.


Graf: Stockholmsbörsen OMXS30 fredagen den 14 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?